Vreme čitanja: oko 6 min.

Šok! Đoković ispao od Lajovića u četvrtfinalu Srpska Opena, ogromno iznenađenje u Banjaluci

Vreme čitanja: oko 6 min.

Pratite tekstualni prenos meča na Telegraf Sportu

  • 34
Novak Đoković - Dušan Lajović Foto: ATV

Veliko iznenađenje u četvrtfinalu Srpska Opena! Najbolji srpski teniser, Novak Đoković poražen je od svog sunarodnika, Dušana Lajovića posle dva seta i velike borbe - 2:0 (6:4, 7:6)!

Bio je ovo poprilično loš meč za Novaka u svakom smislu. Niti jedan segment njegove igre nije funkcionisao na najbolji mogući način, počevši od servisa, pa do bekhenda i forhenda. Kao da je nedostajalo samopouzdanja srpskom asu.

Sa druge strane, Dušan Lajović igrao je jedan od boljih mečeva u njegovoj karijeri. Želeo je da se pokaže pred sjajnom banjalučkom publikom i možemo reći da je to uradio na najbolji mogući način.

Već od samog starta se moglo videti da je Duci u pravom naletu. Na startu prvog seta je upravo Lajović imao punu kontrolu nad situacijom u ovom meču, i posle samo par gemova egala pao je i brejk, tačnije u trećem.

Tada je Lajović stigao do 15:40 i realizovao svoju prvu priliku. Posle toga je u nekoliko navrata morao da se brani od Novaka, a očekivano nije u tome uspeo, pošto je u osmom gemu Đoković odigrao svoj najbolji gem na ovom meču i stigao do izjednačenja.

Ali niko nije očekivao ono što će potom uslediti! Novi brejk Lajovića! Pravo niotkuda je stigao Duci do velike prednosti i servirao je za osvajanje prvog seta. Posle hoda po trnju i tri odbranjene brejk lopte, do njega je i stigao.

Drugi set bio je poprilično dramatičan. Gledali smo bezbroj gemova u kojima su bile prisutne brejk lopte, prvo za Ducija Lajovića, potom i za Novaka Đokovića, a na kraju ponovo za Lajovića. Možda i najveću šansu da reši ovaj meč je Dušan imao kod 4:4, kada je imao 0:40 i tri vezane brejk lopte.

No, Novak je vezao čak pet poena i ipak uspeo da se u tim trenucima sačuva i da potom nekako "dogura" do tajbrejka drugog seta. Sve vreme je Lajović imao kontrolu nad situacijom.

I kada je delovalo da će nas Đoković uvesti u treći set, to se nije dogodilo. Imao je Novak tri set lopte i to vezane, a onda je Lajović uspeo da poveže čak pet poena i da dođe do trijumfa i plasmana među četiri najbolja.

TOK MEČA

II SET

TAJBREJK

6:8 - KRAJ MEČA! DUŠAN LAJOVIĆ JE U POLUFINALU!

6:7 - MEČ LOPTA! Duci ima meč loptu na svoj servis! 

6:6 - Spasio je Duci i ovu set loptu! Drama se nastavlja! 

6:5 - Sačuvao je Duci dve set lopte na svoj servis, ali sada ide onaj teži deo posla...

6:3 - Tri set lopte za Novaka! Dva laka poena, da li nam se smeši treći set! 

4:3 - Osvaja i Duci dva vezana poena na svom servisu. Nastavlja se borba...

4:1 - Novak i dalje ima prednost, odbranio se i sada bi još jedan mini-brejk zaista napravio razliku.

3:1 - Mnogo bolje kreće u ovaj gem Novak! Uspeo je vrlo brzo da stigne do mini-brejka. Videćemo da li će uspeti i da ga sačuva...

-----------------------

6:6 - TAJBREJK! Idemo u odlučujući gem drugog seta, lako je odbranio Dušan Lajović svoj servis!

- Medicinski tajmaut za Dušana Lajovića. Ima problem sa desnom nogom, konkretno je u pitanju žulj prema informacijama našeg izveštača sa lica mesta.

6:5 - Opet drama! Opet Novak na mukama! Imali smo dva izjednačenja, doduše nijednu brejk loptu za Ducija, ali ponovo je Đoković na ivici ambisa. Sada Duci servira za opstanak u ovom setu.

5:5 - Nije to ova situacija mnogo psihički uticala na Ducija. Lako je osvojio svoj naredni servis gem, a posle medicinskog tajmauta. Nastavlja se borba i drama.

5:4 - Neverovatna situacija. 0:40 je imao Dušan Lajović i nije došao do brejka! Novak Đoković je upisao pet vezanih poena i ponovo je stigao do prednosti na ovom meču. Moglo je da bude jako nezgodno.

4:4 - Duci ponovo dolazi do egala. Imao je 40:15, a onda je iskoristio drugu gem loptu koja mu je bila na raspolaganju.

4:3 - Malo lakše je bilo sada za Novaka, ako uzmemo u obzir prethodne gemove. Pa ipak, videli smo 30:30, imao je Duci šansu, ali je nije iskoristio.

3:3 - Opet neverovatan gem! Mogao je Novak u potpunosti da se vrati u meč, imao je dve brejk lopte. Videli smo i čak četiri izjednačenja, ali je Duci preživeo!

3:2 - Ponovo težak gem za Đokovića! Spasio je Novak dve brejk lopte i na kraju je uspeo da prevaziđe tri izjednačenja pre nego što je došao do novog vođstva.

2:2 - Duci dobro drži svoj servis. Sada je ponovo lako došao do 40:0 i bez problema završio posao i stigao do egala.

2:1 - Ponovo malo muka. Duci je stigao do 40:30, a onda je Novak ispratio sve i vezao dobar poen, čime je stigao do nove prednosti.

1:1 - Međutim, i Duci je sada uspeo da se izvuče iz jako teške situacije. Prvo je Novak stigao do 15:40 i imao je dve brejk lopte, a potom je stigao i do još jedne na prednosti. Ali sve je to Lajović izdržao i sada je na egalu u ovom setu.

1:0 - Opet nije bilo previše lako za Novaka, pošto je Duci uspeo da dođe do 40:30, ali je nakon toga Đoković ipak realizovao svoj prvi gem u ovom setu.

Novak Đoković Foto: Matthieu Mirville / Zuma Press / Profimedia

I SET

4:6 - SET! Lajović potvrđuje brejk i osvaja prvi set!

4:5 - BREJK! Ponovo! Duci Lajović je napravio veliko iznenađenje i posle prethodnog gema smogao je snage da ponovo oduzme servis Novaku!

4:4 - BREJK! I nekako i očekivano, Novak vraća brejk. Našao je svoj ritam, došao do 15:40, a potom samo zatvorio gem na svoj način.

3:4 - Konačno jedan lagan gem za Đokovića. Bez izgubljenog poena ponovo smanjuje na gem zaostatka, ali i dalje ima brejk manjka.

2:4 - Fenomenalan gem! Četiri brejk lopte je imao Novak, gledali smo čak šest izjednačenja, a borba je trajala preko 10 minuta. Nakon svega, Duci je preživeo! I dalje ima prednost brejka! 

2:3 - Konačno i gem za Novaka! Opet je bilo problema, opet je Duci stigao do 0:30, ali je Đoković uzvratio sa četiri uzastopna poena.

1:3 - Izvukao se sada Lajović! Stavio ga je Nole pod veliki pritisak, imao je tri brejk lopte najbolji srpski teniser, ali je na kraju kroz đuseve i dobre servise Duci ipak potvrdio brejk.

1:2 - BREJK! Šok za Novaka, sjajan početak Ducija, koji pravi brejk u ovom gemu i to relativno lako. Stigao je do 15:40 i dve brejk lopte, pri čemu je već prvu realizovao. 

1:1 - Sada je Novak stigao do prvog poena na servis Ducija, ali je ovaj momentalno uzvratio i dosta sigurno stigao do izjednačenja.

1:0 - Malo muke za Novaka u ovom prvom gemu. Stigao je Đoković do 40:0, da bi Duci povezao tri poena i stigao do đusa. Posle toga, vođena je manja borba, pre nego što je najbolji srpski teniser došao do prvog gema na meču.

KOMENTAR PRE MEČA

Dvojica srpskih tenisera su igrala međusobno do sada dva puta u karijeri i oba puta je slavio Novak. U oba navrata bilo je 2:0, prvo u Dohi 2015. godine, a potom i Monte Karlu tri godine kasnije.

Dakle, punih pet godina nismo gledali njihov međusobni duel, a Duci je za to vreme uspeo da se smesti na 70. mesto na ATP listi.

U prvom kolu, Novak je bio slobodan, a u drugom je imao malo muka protiv mladog Francuza, Luke van Aša, kojeg je dobio posle tri seta. Sa druge strane, Duci Lajović je izbacio Filipa Krajinovića i Gregoara Barerea u prve dve runde.

Pobednik ovog meča sastaje se sa boljim iz meča između simpatičnog Jiržija Lehečke iz Češke Republike i Miše Kecmanovića.

(Telegraf.rs)

Video: Nole dobio blagoslov i ikonu jedne od najvećih svetinja srpskog narod

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    21. april 2023 | 17:19

    I Duci je nas!!!bravo majstore zgazi ga!

  • mali mali

    21. april 2023 | 17:43

    Lajovic Srbin ili nije? Samo Nole je srbin ili sta?!

  • Boban

    21. april 2023 | 18:42

    Bravo Dušane, bravo. Velika borba, 100% zaslužena pobeda. 💪🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA