Vreme čitanja: oko 3 min.

"Teško je igrati protiv Novaka, posebno ovde gde ga svi vole": Lajović pokušao da sumira senzaciju u Banjaluci

Vreme čitanja: oko 3 min.

Igraće Duci sa Mišom Kecmanovićem za plasman u finale

  • 0
Dušan Lajović Foto: Miloš Bećagović

Danas se na turniru u Banjaluci dogodilo veliko iznenađenje, pošto je u četvrtfinalu Srpske Open poražen naš najbolji teniser, Novak Đoković i to od sunarodnika Dušana Lajovića - 0:2 (4:6, 6:7).

Naravno, bilo je teško sabrati sve emocije i razmišljanja posle meča. Dušan Lajović ističe da se fokusirao na svaki sledeći poen i da je to bila dobitna kombinacija.

- Pre meča nisam mnogo razmišljao šta će se desiti na terenu. Fokusirao sam se na pripremi. Posle prvog seta sam osećao da sam spreman da se borim i u drugom. Nakon neiskorišćenih prilika na 4:4 mislio sam da ćemo ući u treći set. Trudio sam se da zanemarim tu misao i da se borim poen po poen. Fokus na prave stvari u odlučujućim momentima mi je donelo poziciju da igram do samog kraja u drugom setu, bez obzira što sam gubio 6:3 u taj-brejku. Uspeo sam da dobijem taj drugi set, iako sam mislio da neću - rekao je Lajović.

Gubio je Duci ranije redovno od Novaka, ali danas je bilo dosta drugačije.

- To uvek utiče na nove susrete. Uvek je to u malom mozgu. Pokušao sam da raščlanim te stvari, šta može dobro, a šta loše da donese. Igrao sam sa nekom dozom uverenja ne da nemam šanse nego da ne mogu da igram na istom nivou u prethodnim mečevima. Danas razmišljao o tome koja je sledeća stvar koju mogu da uradim u sledećem trenutku. Kada to uradiš, deluje jednostavno, a nije. Ono što je bilo bitna stvar za mene, osećao sam da nisam dozvoljavao da me to optereti, prevlada. Uspevao sam da eliminišem u tom trenutku kada sam bio stegnut. Već sledećeg trenutka nisam osećao da je to velika razlika - dodao je on.

Novak Đoković - Dušan Lajović Foto: ATV

Kaže da je sve bilo lakše uz dobru igru forhendom.

- Osećao sam da kada preuzmem igru forhendom da je funkcionisalo. To je najbitnija stavka u igri, bez obzira što i sa bekhend strane mogu da odigram podjednako dobro. Što se tiče mentalne snage, to je ono što je nekako isto iskorak da ne pokušavam da analiziram, prekomerno razmišljam. To mi je skinulo teg sa leđa.

Sledeći rival u polufinalu je Miomir Kecmanović.

- Miša je u odličnoj formi. Ne bih se složio da mu je nešto šljaka lošija. U prethodnih godinu dana je imao bolje rezultate od mene. Nikada nismo igrali. Biće nam to prvi susret. Ima samopouzdanje, dobro igra. Ali ja sam spreman za polufinale, daćemo sve od sebe i očekujem lep meč.

Duci se borio i sa brejk loptama u drugom setu.

- U tom trenutku jedino što mi je bilo u glavi jeste daj probaj da dobiješ dva svoja servisa. Kada sam dobio prvi, ajmo sad još ovaj poen, pa šta bude, biće. Imao je servis na 6:5... Imao sam možda sreće na 6:6, ali generalno ceo taj-brejk sam osećao da mi izmiče kontroli. Kada sam se vratio na 6:6, osetio sam da mogu da dobijem. Na meč loptu sam rekao samo igraj poen do kraja, bez glupih odluka i to je urodilo plodom.

Novak Đoković - Dušan Lajović Foto: ATV

Isto tako, činilo se da lakat muči Novaka, što je komentarisao i Lajović.

- Više stvari. Nije iskoristio većinu brejk lopti. Kada ti to uđe u glavu, osećaš taj pritisak. Osećao sam da se on ne oseća najbolje na terenu. Delovalo je i da ga lakat muči. Procenat prvog servisa mu je bio nizak za igrača njegovog kalibra.

Novaka svi navijači vole, posebno u Banjaluci...

- Jako je teško igrati protiv Noleta, posebno kod nas gde ga svi vole. Nemamo prilike da igramo pred domaćom publikom, razumem situaciju i nekako je najbolje za turnir da Nole dođe do kraja. Ali ostaju naši igrači. Nadam se da će biti pune tribine, bez obzira ko uđe u finale da vikend tenisa bude podjednako popunjen

Ne razmišlja još o trofeju, iako je sada jako blizu.

- Iskreno ne. Razmišljam o večeri šta ću da jedem. Sledeći meč sutra nije nimalo lak. Oporavak, pa meč...

(Telegraf.rs)

Video: Noleta snajka bodri sa tribina: Saška Veselinov dokazala da je njegov fan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA