≫ 

Vreme čitanja: oko 6 min.

Fenomenalni Lajović srušio Rubljova i uzeo drugu ATP titulu: Duci posle tri seta postao "kralj" Banjaluke!

Vreme čitanja: oko 6 min.

Ogroman uspeh za srpskog tenisera ovog popodneva u Republici Srpskoj

  • 5
Novak Đoković - Dušan Lajović Foto: ATV

Četiri godine protekle su od prve titule na ATP turu koju je Dušan Lajović osvojio na turniru u hrvatskom Umagu. Sada može da se pohvali da u svojoj kolekciji ima dve, pošto je u fenomenalnom finalu u tri seta uspeo da se izbori sa trenutno šestim teniserom planete, Andrejom Rubljovim - 2:1 (6:3, 4:6, 6:4)!

Duci je tako uspeo da baci na kolena prošlonedeljnog osvajača Mastersa u Monte Karlu! Andrej je i danas igrao veoma dobro, ali je igra Lajovića ipak bila prvoklasna. Delovao je bez gotovo ikakve greške i imao je motiv da se dokaže i pokaže pred mnogobrojnom banjalučkom publikom koja mu je pružala podršku.

Ovo je, dakle, druga pobeda Ducija na ATP turu u finalima, pošto je prethodno gubio u finalu Monte Karla 2019. godine, a zatim slavio u pomenutom Umagu iste godine u julu.

Meč nije najbolje krenuo po Ducija, koji je odmah bio suočen sa čak tri brejk lopte koje je imao Rubljov. Ali kada je uspeo da "pregrmi" tu situaciju, momentalno mu je postalo daleko lakše. Već tri gema kasnije, Lajović je krenuo da grize i napravio je prvi brejk na meču, koji je potom bez gotovo ikakvih problema uspeo da sačuva i da povede na ovom meču.

Dušan Lajović Foto: MNPress

Servirao je Duci zaista odlično, držao je konstantne i visoke procente, pogotovo u trenucima kada je to bilo potrebno i kada se meč lomio.

Ruku na srce, na startu drugog seta došlo je do malog pada u koncentraciji, pošto je Rubljov ponovo uspeo da dođe do 0:40 na servis našeg igrača, a ovoga puta priliku za brejk nije propustio. Ali iako se to činilo kao da je jak udarac za Ducija, ovaj je ustao i gotovo momentalno uzvratio.

Posle serije od 3:0 za Rubljova, i naš teniser je vezao tri gema. Držali su se u egalu i jedan i drugi, a onda je usledio prelomni gem. Nažalost, pripao je Rubljovu, koji je na spavanju uhvatio našeg Lajovića i uspeo da izbori treći set.

Ali ono što je bilo fascinantno jeste da je Duci za gotovo čitav poslednji set imao samo dve neiznuđene greške! Jednostavno, igrao je sa takvom koncentracijom i fokusom da je već posle početnih 0:1 uspeo da naniže pet gemova, odnosno dva brejka i da tako dođe u idealnu situaciju za pobedu.

Stegla se tada ruka Lajoviću, napravio je neočekivanu neiznuđenu grešku koja je "vratila" jedan brejk Rubljovu, koji je tada zaigrao najbolji tenis u ovom finalu. Smanjio je na 5:4 i tako stavio dodatni pritisak na Lajovića. Ali izdržao je naš Dušan i postao šampion!

Bravo, majstore!

TOK MEČA

III SET

6:4 - BRAVOOOOOOO!!! DUŠAN LAJOVIĆ JE ŠAMPION SRPSKA OPENA! 

5:4 - Uzima Rubljov i ovaj gem... Sada ide ono ubedljivo najvažnije. Mora Duci ovo da završi!

5:3 - BREJK! Šteta, šteta, šteta... Ponovo Rubljov pravi brejk na 30:40 i uspeva da neutrališe jedan. Ali ima Duci još jednu priliku.

5:2 - Spasio se sada Rubljov, ali sada ide ono najvažnije... Nadamo se da će Lajović uspeti da završi posao.

5:1 - JOŠ GEM! Potvrđen je brejk, Andrej servira za opstanak u meču!

4:1 - BREJK! Pa ovo je fenomenalno! Lajović ima dva brejka viška u trećem setu, jako je blizu titule na Srpska Openu! Iskoristio je treću brejk loptu u ovom gemu! 

3:1 - BRAVO! Uspeva Duci da potvrdi ovaj brejk! Imao je Andrej odmah brejk loptu, ali se izborio Lajović sa pritiskom.

2:1 - BREJK! Ko se ovome nadao posle prethodna dva gema! Duci uzima brejk Rubljovu - sa NULOM! Fenomenalna igra Srbina u ovom gemu.

1:1 - A onda lagan posao i za Ducija, ponovo sa nulom!

0:1 - Lak gem za Rubljova, sa nulom, na početku ovog trećeg seta...

II SET

4:6 - SET! Šteta! Poklekao je Duci kada je najmanje to bilo potrebno... Došao je Rubljov do 30:40 i set lopte, a Lajović greši i izbacuje loptu u aut. Igraće se treći set.

4:5 - Ipak će Duci morati da servira za opstanak u ovom setu, pošto Rubljov uspeva da se odbrani od njegovog novog naleta i uz dva vezana poena posle đusa stiže do prednosti.

4:4 - Ali bitno je da servis Lajovića funkcioniše bez greške! Novi odličan gem...

3:4 - Ponovo je Lajović pokušao da naškodi Rubljovu, imao je dva đusa, ali nije uspeo da stigne i do brejk lopte, šteta...

3:3 - Prelepo! Duci uz malo više muke uspeva da dođe i do izjednačenja u ovom setu!

2:3 - BRAVO! BREJK! Duci se vraća u igru posle spektakularanog gema! Čekao je, čekao i dočekao svoj momenat posle skoro 10 minuta kada je ugrabio brejk loptu i uzvratio Andreju!

1:3 - Prvi gem za Ducija u ovom setu, važan trenutak da se stekne dodatno samopouzdanje.

0:3 - Bio je sada Duci jako blizu da uzme brejk i da se vrati u meč. Igralo se dosta dugo u ovom gemu, vodila se borba, ali je Andrej uspeo da odbije sve napade.

0:2 - BREJK! Šteta, šteta... Sada Lajović prepušta brejk Rubljovu. Jako je krenuo Andrej u ovaj drugi set, opet je imao 0:40, ali ovaj put je uzeo brejk za razliku od prvog seta.

0:1 - Andrej sada lepo kreće u drugi set, stigao je do 40:0, prepustio je dva poena Duciju, ali ovaj nije uspeo žešće da zapreti.

I SET

6:3 - GEM, SET! BRAVO! Duci osvaja prvi set! Osvojio je Andrej prvi set, ali je potom Lajović vezao četiri poena i bez problema rešio posao. 

5:3 - Odlično sada poentira Rubljov, opet je sa nulom uspeo da se sačuva, ali sada sledi servis Ducija!

5:2 - Lajović je na gem od prvog seta! Sada je došao do 40:15 posle gubitka prvog poena i u narednom gemu će Andrej servirati za opstanak u ovom setu.

4:2 - Sada Rubljov odlično uzvraća i osvaja gem na svom servisu sa nulom, bez ikakve muke.

- Medicinski tajmaut za Andreja Rubljova, koji je odlučio da stavi kapi za oči.

Andrej Rubljov Foto: Telegraf.rs / M. B.

4:1 - Potvrđuje Duci brejk! Evo ga na 4:1, samo dva gema mu fale da povede u setovima na ovom meču!

3:1 - BREJK! Bravo Duci! Lajović oduzima servis Andreju na opšte oduševljenje banjalučke publike! Ovaj gem doneo nam je čak šest izjednačenja i pet brejk lopti za Dušana, na kraju je uspeo da iskoristi ovu poslednju.

2:1 - Sada Lajović lakše dolazi do gema. Stigao je do 40:15, a potom je iskoristio svoju drugu set loptu.

1:1 - Lak gem i za Rubljova na startu ovog meča. Andrej je uzeo gem bez izgubljenog poena.

1:0 - Prvi gem za Ducija! Otvara Lajović na lep način ovaj meč, gemom na svoj servis, spasio je tri brejk lopte, pošto je nakon toga upisao čak pet vezanih poena.

KOMENTAR PRE MEČA

Lajović i Rubljov do sada su igrali samo jednom i pobedio je srpski teniser, u Umagu 2019. godine, gde je osvojio i jedinu ATP titulu u karijeri. Lajović je na putu do finala pobedio Gregoara Barera,  Novaka Đokovića, kao i Filipa Krajinovića. Sa druge strane, Rubljov je na startu bio slobodan, potom je slavio protiv Huana Pabla Variljasa, da bi u četvrtfinalu savladao Damira Džumhura.

- Dobro poznajem Andreja Rubljova, ranije smo trenirali zajedno, privatno smo jako dobri, on je jedan sjajan momak, rekao je srpski teniser Dušan Lajović posle polufinala i dodao:

- Nadam se da ćemo i on i ja sutra uživati meču. Rubljov je favorit, u sjajnoj je formi, osvojio je Monte Karlo, ali i ja igram dobro - izjavio je Lajović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata zvezdaš

    23. april 2023 | 14:14

    Divna slika,koja dokazuje da zlu krv među navijačima seju oni koji sede po foteljama u klubovima i kojima klubovi služe za ličnu promociju i pljačkanje

  • Zoran

    23. april 2023 | 14:57

    Igraju dva moćna Sveta,Ruski i Srpski!

  • Dragan

    23. april 2023 | 17:59

    Bravo Dući. Množeš ti mnogo više...👍💪💪💪🇷🇺🇷🇺🇷🇺

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA