Vreme čitanja: oko 1 min.

Alkaraz uzeo titulu na domaćem terenu: Karlitos pokorio Barselonu, Cicipas pao posle malo više od sat vremena

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potvrđuje mladi Španac da je u izuzetnoj formi

  • 0
Karlos Alkaraz Foto: AP/Tanjug

Trenutno najbolji španski teniser, Karlitos Alkaraz došao je do nove titule i to na domaćem terenu u Barseloni, pošto je u finalu slavio protiv grčkog tenisera, Stefanosa Cicipasa u dva seta - 2:0 (6:3, 6:4).

Odigrao je odlično Alkaraz od početka do kraja meča, nije pravio gotovo nijednu grešku i taktički je lako "rešio" Cicipasa pred domaćom publikom.

Bio je to okršaj prva dva nosioca u Barseloni, a Karlitos je loše počeo meč u smislu da je prepustio brejk Cicipasu u trećem gemu. Ali nije mogao bolje da odreaguje, pošto je do kraja protivnik uzeo samo jedan gem, a on sam čak pet i tako poveo.

U drugom setu je bilo daleko lakše za Karlitosa. Posle par dobrih servis gemova na obe strane, usledio je brejk koji je načinio Alkaraz. Potom je Stefanos bio na terenu Španca, i nije se najbolje snašao, pa je ovaj uzeo novu titulu za veliko slavlje.

Sa novih 500 poena, on će ostati na 6.770 bodova, čime će se zadržati iza Novaka Đokovića na drugom mestu. Srpski teniser će u ponedeljak biti prvi sa 7.135 poena.

(Telegraf.rs)

Video: Nole dobio blagoslov i ikonu jedne od najvećih svetinja srpskog narod

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA