Vreme čitanja: oko 1 min.

Alkaraz demolirao Zvereva u Madridu, evo šta to znači za Đokovića

Vreme čitanja: oko 1 min.

Španac olako prošao u četvrtfinale

  • 3
Karlos Alkaraz Foto: AP/Tanjug

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u četvrtfinale mastersa u Madridu, pošto je u dva seta demolirao Alekandera Zvereva rezultatom 6:1, 6:2!

Meč je trajao sat vremena i 22 minuta, a Alkaraz će u četvrtfinalu igrati protiv Karena Hačanova. Podsetimo, ako uzme trofej u Madridu doći će u situaciju da skine Novaka Đokovića sa prvog mesta ATP liste. Za to će mu trebati minimalan broj bodova u Rimu kasnije.

Tačnije, potrebno je samo da se pojavi u glavnom gradu Italije s obzirom na to da će imati samo pet bodova manje od Novaka koji brani titulu u Rimu.

Aleksander Zverev Foto: AP/Tanjug

Alkaraz je već na startu meča uzeo brejk Zverevu i poveo je sa 3:0, da bi u 6. gemu prvog seta iskoristio svoju novu brejk loptu. S druge strane, nijednom nije dozvolio Nemcu da pripreti.

Zverev je u drugom setu uspeo da se spasi u prvoj situaciji kada je Španac dobio priliku za brejk, ali je posle 2:2 Alkaraz vezao četiri gema (dva na servis rivala) za ubedljiv trijumf posle tri meč lopte.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • moki

    2. maj 2023 | 18:14

    To znaci pa jos malo 400 nedelja na prvom mestu za Noleta!!!! Niko i nikad stici nece!!!!

  • Skåne

    2. maj 2023 | 18:26

    Mali osvaja i Roland Garos sto je dobro za Djokovica a onda Novak osvaja Wimbledon i nadam se USA open a ako ga posluzi zdravlje dominacija i na Australia Open 😊 Tako da Nole ide na 24-25 lagano

  • 🤷

    2. maj 2023 | 18:48

    Ne vidim poentu da ih poredite. Mali ima min 15 godina manje i logicno je da je spremniji . Nole ce na iskustvo koliko moze i sto se toga tice ne moze niko da mu parira. Spanac posle preuzima primat jer mu ovi ostali nisu ni do kolena

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA