Vreme čitanja: oko 1 min.

Alkaraz sve bliži da skine Novaka sa prvog mesta: Još dve pobede ga dele od trofeja u Madridu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako dođe do titule, onda će mu samo pet poena u Rimu biti potrebno da postane prvi na svetu

  • 0
Karlos Alkaraz Foto: AP/Tanjug

Španski teniser, Karlitos Alkaraz nalazi se u sve boljoj situaciji da u narednih desetak dana sa prvog mesta ATP liste skine Novaka Đokovića. Pobedom nad Karenom Hačanovim u dva seta (6:4, 7:5), on je došao na dva trijumfa od trofeja.

Ukoliko Španac i osvoji titulu na domaćem terenu, to će automatski značiti da će prići Novaku na samo pet bodova iza leđa, a onda će mu potom u Rimu biti dovoljno samo da se pojavi kako bi pretekao Đokovića na čelu ATP liste.

Naravno da su ambicije Karlitosa i daleko veće, što je potvrdila njegova sjajna igra danas protiv Hačanova. U prvom setu je napravio brejk u pravom momentu, u sedmom gemu, a potom je uspeo da ga sačuva bez većih problema. Čak je mogao da završi posao i ranije da je iskoristio brejk loptu u narednom servis gemu Karena.

Drugi set nije najbolje krenuo po Karlitosa, koji je izgubio servis u četvrtom gemu, ali se onda, kada je Karen servirao za izjednačenje u setovima probudio, napravio brejk i faktički slomio rivala, jer je onda uzeo još jednom servis rivalu i potom završio posao.

On će se u polufinalu sastati sa boljim iz duela između Borne Ćorića i Danijela Altmajera.

(Telegraf.rs)

Video: Alkaraz trenirao pred meč Španije i Srbije u Dejvis kupu: Da li će šampion US opena igrati?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA