Vreme čitanja: oko 1 min.

Endi Mari preživeo masakr u svojoj školi: Vozio se sa ubicom u kolima, tenis mu postao beg od tragedije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Škot je prvi put govorio o tragediji u dokumentarcu i ispričao kako je tenis postao beg od tragedije koju je na svu sreću izbegao

  • 1
Endi Mari Andy Murray Foto: Profimedia/Shutterstock Editorial/James Veysey

Svojevremeno najbolji teniser sveta Endi Mari bio je svedok velike tragedije i horora sličnom ovom u Beogradu, kada je 1996. godine napadač ubio 16 dece i učiteljicu u masakru u školi u škotskom Danblejnu.

Teniska zvezda, koja je tada imala samo devet godina, priznao je da je poznavao ubicu Tomasa Hamiltona (43), s kojim se čak i vozio u automobilu.

Mari i njegov brat Džejmi bili su na časovima u martu 1996. godine kada je Hamilton upao u fiskulturnu salu osnovne škole, naoružan sa četiri pištolja i 700 metaka, a zatim ubio učenike pre nego što je izvršio samoubistvo.

Škot je prvi put govorio o tragediji u dokumentarcu i ispričao kako je tenis postao beg od tragedije koju je na svu sreću izbegao.

Bivši 1. teniser sveta je ranije samo kratko spomenuo tragediju u Danblejn u BBC programu 2013. godine, ali nikada nije govorio o tome da je poznavao ubicu.

O tragediji u filmu čak nije mogao pričati licem u lice, te je umesto toga ostavio govornu poruku režiseru. Njegova majka otkrila je da je Endijev razred krenuo ka dvorani, ali da su čuli buku zbog koje su se vratli nazad i tako izbegli krvoproliće.

Vlada Velike Britanije je delovala nakon Danblejna, najsmrtonosnije masovne pucnjave u modernoj britanskoj istoriji, donošenjem oštrih zakona o oružju. Od tada se na Ostrvu ništa slično nije ponovilo.

(Telegraf.rs)

Video: Mural posvećen Noletu osvanuo na zidu Tehničke škole u Lazarevcu: Đaci, svaka vam čast

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joksa

    4. maj 2023 | 17:17

    I tako je dugo,dugo živeo sa stresom dok ga No1 nije izlečio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA