≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nemac ušao u istoriju tenisa, sada može da pomogne Đokoviću da ostane prvi na ATP listi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvi je "laki luzer" koji igra finale mastersa

  • 0
Novak Đoković, Jan Lenard Štruf Foto: Tanjug/AP

Pobedom nad Aslanom Karacevom u petak veče, nemački teniser Jan - Lenard Štruf plasirao se u finale mastersa u Madridu i ušao je u istoriju tenisa!

Štruf je postao prvi teniserk ikada koji je kao "laki luzer" uspeo da se domogne finala nekog mastersa, a tamo će ga u nedelju čekati moćni Karlos Alkaraz.

Taj meč će biti i te kako važan i za Novaka Đokovića, jer bi Nemac mogao da mu pomogne da ostane na prvom mestu na ATP listi. Ukoliko Alkaraz slavi, biće mu potrebno da se u Rimu samo pojavi na startu i preteći će Noleta pred Rolan Garos.

- Neverovatno, nisam uopšte razmišljao o tome. Igrao sam finale ranije u Minhenu 2021. godine, ali tada nije bilo publike zbog kovida. Mislimd a će u nedelju biti dosta publike i veoma sam srećan što dam u finalu.Protiv Alkaraza sam odigrao neverovatan meč na Vimbldonu prošle godine, malo je falilo da ga pobedim. Sada će biti drugačije. Igra se u Španiji, na šljaci, mislim da ima 20:0 na španskim šljakama - poručio je Nemac.

Poručio je Štruf i da će dati sve od sebe da osvoji svoju prvu titulu u karijeri i ukoliko mu to pođe za rukom postaće drugi "laki luzer" u 2023. koji je osvojio pehar. Prethodno je to uradio Južnokorejac Kvon Sun-Vu u Adelejdu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA