≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Novaku ništa ne mogu ni Dimitrov, ni loš teren: Srbin se mučio, ali prošao u osminu finala Rima!

Vreme čitanja: oko 5 min.

Dosta muke, dosta peripetije, ali, pobeda se na kraju piše

  • 1

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, uspeo je da savlada Grigora Dimitrova sa 2:1, po setovima 6:3, 4:6, 6:1 u trećem kolu Rima, čime je i obezbedio prolazak u osminu finala, gde će igrati protiv boljeg iz duela Marton Fucovič - Kameron Nori.

Nije ovo bila najbolja partija srpskog asa, daleko od najbolje, dosta se mučio u određenim delovima igre. Slab početak, potom je podigao formu, potom odličan početak drugog seta, a loša završnica, dok je treći bio taj koji je od početka do kraja išao kako treba.

Dosta muka je Novaku zadavao i teren, lopta je baš, baš loše odskakala u nekoliko navrata, što je nerviralo Đokovića. Nije uspevao nekad da vrati kako treba, što ga je izluđivalo. Dimitrov je tako uspeo da se povrati u drugom setu, ali je treći totalno ispustio iz ruku.

Prvi set je Novak loše počeo, izgubio je odmah svoj servis, ali je potom odmah uzvratio, uzeo i novi brejk, što je bilo dovoljno da slavi sa 6:3. U drugom je vodio sa velikih 4:2, kada je Dimitrov servirao. Potom je Bugarin napravio neverovatnu seriju od deset poena, okrenuo je rezultat i osvojio je i četiri uzastopna gema, što je bilo dovoljno za 4:6.

Ipak, kada su mnogi pomislili da je Novak ranjiv, da kralj tenisa ne može da se izbori sa protivnikom iz Bugarske, Đoković je pružio partiju kakva se od njega očekivala i sa ubedljviih 6:1 je slavio protiv Gregora Dimitrova.

KOMENTAR PRE MEČA:

Srpski teniser Novak Đoković sastaje se od 15 sati sa Grigorom Dimitrovim u meču 3. kola Mastersa u Rimu. 

Posle odlaganja meča zbog kiše, odlukom organizatora Srbin i Bugarin treći su na programu ove nedleje, pa je očekivano da će sam duel početi negde oko 15 sati, i to,  na centralnom terenu, nakon što svoje mečeve završe Muhova i Đorđi, kao i Švjontek i Tsurenko.

Do sada, Srbin i Bugarin su se sastajali 12 puta, a 10 Novak je kao pobednik izlazio u deset navrata. Pobednik ovog duela igraće u sledećoj rundi protiv boljeg iz meča, Martin Fučovič – Kameron Nori.

Đoković - Dimitrov 2:1 (6:3, 4:6, 6:1)

TOK MEČA:

6:1 - Kraaaj, Novak ide dalje!

5:1 - Siguran Novak, pred pobedom je!

4:1 - Nooovi brejk za Novaka!

3:1 - Veoma, veoma siguran Novak u ovim momentima.

2:1 - Nastavila se serija Novaka Đokovića s poenima, međutim, prekinuo ju je Dimitrov sa tri vezana poena, ali je potom odservirao i novu duplu grešku. Prvo nije bila dosuđena, ali je potom Novak tražio da se ona proveri i sudija je potvrdio. Na kraju, Dimitrov je ipak uspeo da dođe do 2:1.

2:0 - Isto kao što je Dimitrov malopre napravio seriju poena, tako je sada i Novak. Uspeo je da veže čak sedam poena, poveo je sa 40:0, uzvratio je Dimitrov i spustio na 40:15, ali je tada Bugarin napravio neiznuđenu grešku i Novak je potvrdio svoj brejk.

1:0 - Ideee brejk za Novaka! Dimitrov je bolje počeo ovaj set, odlično je servirao, ali je potom izgubio četiri uzastopna poena i dopustio je Novaku da uzme brejk. Da stvari budu gore po Bugarima, Grigor Dimitrov je napravio duplu grešku kojom je doneo brejk za Đokovića.

III Set

4:6 - Osvaja Dimitrov set! Muči Novaka teren, izgubio je prva dva poena na svoj servis, i to nakon što je loptica dva puta loše odskočila. Uzeo je potom dva poena, ali je i izgubio dva naredna.

4:5 - Uspeva da osvoji Dimitrov čak deset uzastopnih poena i vratio se u meč, totalno je sada preuzeo imperativ na ovom meču!

4:4 - Au, ovome se niko nije nadao. Grigor Dimitrov je uzvratio brejk!

4:3 - Opet Đoković igra koliko mu treba, pa ne želi da pritiska i gubi gejm.

4:2 - Bez muke osvaja Đoković svoj servis.

Tenis Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

3:2 - Sada je Đoković malo popustio, odnosno, shvatio je da ima brejk prednosti i da ne mora da pritiska Bugarina kod njegovih servisa, što je Dimitrov iskoristio.

3:1 - Siguran je bio Novak na svoj servis ponovo, očigledno je sada ušao u ritam koji ne odgovara Dimitrovu.

2:1 - BREEEEJK ZA NOVAKA! Srbin sve bolje igra, verovatno se i ovaj meč već bliži kraju.

1:1 - Opet težak gejm za Novaka Đokovića, Dimitrov je imao brejk loptu. Smetao je odskok i Novaku u nekoliko navrata, ali je uspeo da se izbori i sa lošim terenom, pa je došao do izjednačenja.

0:1 - Dimitrov sigurno otvara drugi set na svoj servis, očigledno je konsolidovao sebe i nije traćio poene kako je bio slučaj u prethodnom setu.

II SET

6:3 - Uzima Novak prvi set na meču!

5:3 - Kakav gejm, obojica su odigrala vrhunski. Novak je imao čak četiri set lopte, odigrano je 18 poena, ali nije uspeo srpski teniser da prebaci tu marginu i povede u setovima, ali, sada će on servirati za osvajanje istog.

Tenis Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

5:2 - Rutinski Novak, to je igra šampiona, to je ono čemu treba da teži. Po prvi put nije dozvolio protivniku niti jednu priliku da ga ugrozi, te je sa samo jednim izgubljenim poenom osvojio svoj servis gejm.

4:2 - Uspeva Dimitrov da sada da odgira jedan siguran gejm, na svoj servis. Naterao je Đokovića na trčanje i potom je dovršio volej udarcem ovaj gejm.

4:1 - Bekhend viner Đokovića, proradio je Srbin. Muči ga malo servis, ali iz gema u gem to popravlja i sada ima veliku prednost protiv Bugarina.

3:1 - Noooovi brejk za Novaka! Đoković je uspeo da osvoji čak sedam uzastopnih poena protiv Dimitrova, poveo je sa 30:0, ali je potom Bugarin uspeo da uzme jedan poen. Ali, nije to bilo dovoljno. Đoković je potom vezao još dva sjajna poteza i došao do novog brejka.

2:1 - Uh, kakav gejm... Đoković je opet veoma loše krenuo, pružio je Gregoru Dimitrovu čak tri brejk lopte, ali je potom osvojio vezanih pet poena, čime je osvojio i ovaj gejm. Nesiguran početak, dosta nesiguran.

1:1 - Vraća Đoković brejk odmah! Sličan kao i prvi gem, server je realtivno lako uspeo da izgubi tri poena i pruži protivniku veliku prednost. Na sreću, Novak je to iskoristio, iako je propustio prvu brejk loptu, ali je potom uspeo da se vrati i izjednači rezultat.

0:1 - Pravi Dimitrov brejk odmah na startu meča. Novak ne liči na sebe, napravio je duplu grešku, potom je napravio i dve neiznuđene greške, dok je Bugarin jednom uspeo da napravi viner, što je bilo dovoljno da dobije gem bez izgubljenog poena.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković o pritisku: "Ojačali su me dueli sa Nadalom, Rodžerom i Endijem"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA