≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Đoković o pritisku u najtežim momentima: "Ojačali su me dueli sa Nadalom, Rodžerom i Endijem"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski teniser kaže da sada nema baš nikakvih problema po tom pitanju

  • 0

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković plasirao se u drugu nedelju turnira u Rimu, pošto je danas savladao i Grigora Dimitrova u tri seta posle dosta borbe - 2:1 (6:3, 4:6, 6:1).

Srpski teniser kaže da je i pored svega zadovoljan prikazanom igrom, da se Dimitrov vratio nakon što je publika krenula jače da ga bodri.

- Nije bilo loše. Dosta čvrsto, mogao sam da dobijem i u dva seta. Imao sam set vođstva i 4:2 u drugom, onda i dobar forhend koji sam promašio. Bila je tu dupla greška, publika je malo rivala bodrila i energija se promenila. Imao sam nove lopte. Spustio sam nivo igre, ali sam srećom našao vrlo važan brejk u prvom gemu trećeg seta. Prebacio se momentum na moju stranu.

Otkrio je i kako se nosi sa pritiskom u najtežim momentima.

- Srećom u karijeri sam dobio više mečeva nego što sam izgubio kada sam se nosio sa teškim uslovima, šta god bilo na terenu, ali sam i izgubio naročito na početku karijere od najvećih rivala. Kad god je trebalo da napravim korak i osvojim slem, nisam mogao to da uradim. Postao sam jačim zbog rivalstava sa Nadalom, Federerom i Marejem. Ostao sam na kursu, verovao sam u sebe, najvažnije je pronaći formulu, ostati fizički i mentalno stabilan.

Vremenski uslovi su takođe bili drastično drugačiji u odnosu na prethodni susret sa Ečeverijem.

- Mislim da sam odigrao na boljem nivou nego na prvom meču. Drugačije je uveče, nema vetra i ne odskače loptica toliko. Izazovni uslovi, mnogo loših odskoka, to je deo igre i ove podloge. To može da se očekuje, izgubio sam koncentraciju na kraju drugog seta. Publika je podržavala njega u drugom setu, ali sam posle držao stvari pod kontrolom.

(Telegraf.rs)

Video: Novak odradio trening u Rimu: Partner mu bio potencijalni protivnik u polufinalu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA