≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Barbara Šet za Telegraf: "Imam loš osećaj za Nadala zbog onog što sam videla, stavila bih novac na Novaka..."

Vreme čitanja: oko 4 min.

Nekadašnja osma igračica sveta za naš portal iznela svoja očekivanja pred Rolan Garos

  • 1
Barbara Šet, Set, Novak Djokovic, Nadal, Alkaraz Ilustracija: Telegraf/Tanjug/AP/Profimedia/Frank Molter / Alamy/Ella Ling / Shutterstock Editorial

Bivša austrijska teniserka, nekada osma na svetu, a danas prepoznatljivo lice Eurosporta i stručni konsultant na Grend slemovima - Barbara Šet, biće i ove godine jedan od komentatora Rolan Garosa.

Kako se bliži drugi Grend slem sezone, tako se sve više priča o tome kakve su šanse Novaka Đokovića da se domogne 23. Grend slem titule i postane najbolji svih vremena, ali i da li će Rafael Nadal uopšte učestvovati na turniru koji je osvajao 14. puta, kao i o neverovatnoj formi Karlosa Alkaraza, koji je prema kladionicama glavni favorit za titulu.

O svemu tome, kratko smo prošli kroz ekskluzivan razgovor sa Barbarom Šet, koja je za Telegraf otkrila kako vidi Novakove šanse u Parizu, pošto je imao problema sa formom i povredom tokom sezone na šljaci.

Barbara smatra da je problem što Novak nije imao veći broj mečeva ili niz pobeda na šljaci i nada se da je problem sa laktom prošlost. Ali, i pored ne baš idealne sezone na šljaci do sada, ističe da šampiona kakav je Novak ne možete nikada da otpišete.

- Mislim da bi moglo da bude ključno za Novaka, on očigledno voli da igra više mečeva na šljaci. Videla sam njegove rezultate i imao je samo dva vezana meča. Ovo u Rimu je prvi put da je pobedio dva meča zaredom. Delovalo mi je da nije dovoljno u treningu, ali ne bih zalazila previše u to. Videli smo u prošlosti od njega, Rafe i Federera, kada odete na Grend slem, to je drugačija igra, on je osvojio 22 titule, zna tačno šta treba da radi. Da biste pobedili Novaka, gde se igra na tri dobijena seta je mnogo teško. Ne znam kakvo je stanje njegovog lakta i da li i dalje ima probleme. Nadam se da je dobro.

- Ali, Novaka nikada ne možete da otpisujete. Ove godine nije idealno jer nije bio skroz fit, nije igrao mnogo tenisa na šljaci, ali opet, izgubio je samo jedan meč ove sezone. Nema mnogo tenisera koji mogu da kažu to. Ja bih ipak stavila svoj novac na Novaka Đokovića na Rolan Garosu. Takođe i na Karlosa Alkaraza. Za mene je on apsolutni favorit, ali ako neko može da ga pobedi, onda je to Novak - rekla je Barbara.

Karlos Alkaraz Foto: Tanjug/AP

Upitali smo je i kakve su šanse Nadala na Rolan Garosu bez odigranog meča na šljaci ove sezone, a Barbara je iznela zabrinjavajuće detalje za Rafine fanove i istakla da bi ovo mogao da bude njegov poslednji Rolan Garos.

- Pitanje je prvo da li će Nadal igrati na Rolan Garosu. Ja se nadam da hoće. Stvari ne izgledaju dobro, moram da kažem, odustao je od svih turnira do sada, videla sam i snimak da je stopirao trening ponovo. Bila bi apsolutna šteta ako ne bi igrao. Imam loš osećaj da ovo može da bude njegov poslednji Rolan Garos. Pričali smo o tome godinama, ali mislim da sada, sa njegovim telom i time što je postao otac, deluje kao da je njegova karijera došla do kraja polako, ali sigurno.

- Volela bih da ga vidim na Rolan Garosu, ali ako bude igrao, ne možete da očekujete previše, iako je osvojio 14 puta titulu. Biće veoma, veoma teško za njega. Rolan Garos je pravo mesto ako kaže kraj. Ako, kada kažete Rafael Nadal, ne pomislite i na Rolan Garos, nešto nije u redu sa vama. On je sada na Majorci, razmišljam šta mu prolazi kroz glavu, možda i paniči, uskoro ćemo saznati. Možda ćemo ga videti, ali i ako ga vidimo, ne mogu da očekujem previše, jer jednostavno nije igrao.

Rafael Nadal, Rolan Garos 2022 Još je neizvestan nastup Nadala na Rolan Garosu; Foto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Na kraju smo pitali Barbaru da odabere idealno finale Rolan Garosa koje bi volela da vidi: Đoković - Nadal, Đoković - Alkaraz ili Nadal - Alkaraz.

- Zavisi od Nadala. Ako Nadal bude igrao, moje srce kaže "Da, volela bih da ga vidim u finalu". Ali, mozak kaže da nema šanse da će doći do finala. Nadal - Alkaraz bi bilo sjajno finale. Stara garda protiv mlade, bilo bi neverovatno. Sve što ste naveli je neverovatno. Videti još jedno finale Đokovića i Nadala bi bilo fenomenalno. Ali, šanse da Nadal bude tu su veoma male, ali su zato šanse da u finalu budu Đoković i Alkaraz mnogo, mnogo veće - zaključila je Barbara Šet u razgovoru za Telegraf.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković o pritisku: "Ojačali su me dueli sa Nadalom, Rodžerom i Endijem"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    15. maj 2023 | 12:34

    Koje finale GS može biti sjajnije, nikad dosad odigrano 22:22... Ali bi bilo i veliko iznenađenje da Nadal stigne do finala i ako bude igrao...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA