≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šok u Rimu! Nepoznati mađarski teniser izbacio Alkaraza, ništa od Karlosove borbe sa Đokovićem

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neverovatan rasplet meča šesnaestine finala u Rimu

  • 6
Fabijan Marošan - Karlos Alkaraz Foto: Tanjug / AP

Biće Karlos Alkaraz posle Rima najbolji teniser sveta, ali ostaće zapisano da ga je u Večnom gradu sa turnira izbacio 135. teniser na ATP listi! Gotovo potpuno nepoznati mađarski teniser, Fabijan Marozan uspeo je da savlada talentovanog Španca i da napravi jedno od najvećih iznenađenja u poslednjih godinu dana na turu - 2:0 (6:3, 7:6 /7:4/)!

Neverovatan tenis igrao je trenutno 135. teniser sveta. Malo poznati Mađar kao u transu je pogađao sve udarce i koristio greške Karlosa Alkaraza. Kada je preživeo prvi udar Španca, koji je već u uvodnom gemu došao do brejk lopte, osetio je da može da se bori protiv najboljeg.

I već u četvrtom gemu desio se potpuni šok. Marozan je stigao do tri vezane brejk lopte, a konvertovao je već prvu i stigao do vođstva koje je potom bez ikakvih problema sačuvao do kraja. Štaviše, Karlitos nije imao niti jednu brejk loptu posle te jedne jedine u uvodnom gemu.

Drugi set je već bio daleko interesantniji. Igrali su se dosta duži gemovi, a ponovo je Marozan bio taj koji je prvi krenuo u napad. Tako smo u petom gemu videli čak tri brejk lopte za njega kod 0:40, ali je ovoga puta Karlitos uspeo da "preživi".

Ali nije dva gema kasnije. Tada je Marozan stigao do nove dve brejk lopte i ovoga puta je uspeo da ih konvertuje. Međutim, problem je bio taj što je i poklekao u narednom gemu, pošto je Alkaraz stigao do jedne šanse da se vrati i ugrabio je kao poslednju dostupnu udicu.

Set je otišao u tajbrejk, a tamo se Marozan spetljao na početku i dopustio Alkarazu da povede sa 1:4 uz jedan mini-brejk prednosti. Ali Fabijan se tako brzo i dominantno vratio sa četiri vezana poena, da je on došao u situaciju da sam odlučuje o svojoj sudbini.

I na kraju je slavio! Dobio je i preostala dva poena za najveći trijumf u svojoj karijeri.

U osmini finala, Marozana će sačekati 15. nosilac na turniru, Borna Ćorić koji je u svom meču savladao Roberta Karbaljesa Baenu iz Španije u dva seta.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković o pritisku: "Ojačali su me dueli sa Nadalom, Rodžerom i Endijem"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Made in ...

    15. maj 2023 | 15:44

    Idemoooo malo dole. Gore,dole- gore,dooolleeee. Decko nema pojma.

  • Cubaka

    15. maj 2023 | 15:50

    Sta ono rece neki dan "Voleo bih finale sa Djokovicem", e pa ko visoko leti.......

  • Neide

    15. maj 2023 | 16:03

    Decko je umislio da je sve mocan kao i ja, kad zena uzme kutlacu pa kad me tresne po glavu nemogu da se rasvestim tri dana tako i al kara zzzzzzzzz

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA