Vreme čitanja: oko 2 min.

Alkaraz nakon šokantnog ispadanja u Rimu: "Moram da resetujem um do Rolan Garosa!"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na konstataciju da nije baš izgledao na terenu onako kako su ga svi očekivali, Alkaraz je bio decidan

  • 1
Karlos Alkaraz Foto: AP/Tanjug

Karlos Alkaraz nije uspeo da ode dalje na Mastersu u Rimu, zaustavljen je od Fabijana Marošana, ne baš poznatog Mađara, a i sam je rekao nakon susreta da nije bio upoznat skroz sa kvalitetima protivnika.

- Nisam ga poznavao pre ovog meča, samo sam pratio njegove rezultate sa Čelendžera i te stvari. Odlično je igrao, igrao je odlično i pre ovog meča ovde. Iznenadio me je. Njegov nivo igre je bio neverovatno visok. Siguran sam da će ubrzo da dođe do Top 100, nema sumnje.

Otkrio je i gde ga je nadigrao Marošan, a gde su bile njegove šanse.

- Nisam igrao baš najbolje. On se pokazao dobro, nisam mogao da pratim njegov nivo igre. Bio je konstantan, to je najteže. Pokušao sam da se borim do poslednjeg poena. U drugom setu je bilo blizu, imao sam svoju šansu na 6:5, mislim da sam mogao da uzmem taj set, ali su se desile neke stvari...

Plan za dalje je jasan - odmor, trening, pa Rolan Garos.

- Odmoriću malo, uzeću neke dane pauze. Zaista mi je potrebno da resetujem um kako bih bio spreman za Rolan Garos. Naravno, treniraću i to nije tajna. Moram da treniram da bih bio bolji. Nisam mogao da treniram tri, četiri dana u nizu. Sve sami mečevi. Biće mi od pomoći da provedem neke dane u svom domu i da treniram kako bih bio spreman na Rolan Garosu.

Biće prvi nosilac Karlitos, ali ne vidi u tome preveliku prednost.

- Lepo je biti prvi nosilac na Rolan Garosu, zaista želim da ostvarim dobar rezultat tamo. Pokušavam da ne mislim o tome. Isto mi je da budem prvi, drugi ili treći. Žreb je skoro isti u tom slučaju. Jeste sjajno, ali mi nije od pomoći.

Na konstataciju da nije baš izgledao na terenu onako kako su ga svi očekivali, Alkaraz je bio decidan.

- Ne, ne, ne... Dobro sam se osećao fizički, samo nisam igrao svoju igru. On je to učinio. Bio je agresivan, igrao je u terenu konstantno ili na liniji. Nisam uspeo da doprem do meča, da uđem lagodno u razmenu. Pravio sam dosta grešaka što ne radim često. Ovakvi dani mogu da se dese u tenisu i morate da izdržite. Kao što sam rekao, bio sam u drugom setu blizu, imao sam svojih šansi. On je zaslužio da pobedi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    15. maj 2023 | 19:08

    Premlad si ti za reset... brzo ces se sprziti. Zato cica Nole duze traje, nije sagoreo na pocetku i postao mlad igrac, a invalid.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA