Vreme čitanja: oko 1 min.

Urnebesna konferencija Mađara posle Alkaraza, padali svi od smeha: "Možda će želeti da se slikaju sa mnom..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne zna kako će prihvatiti slavu

  • 4
Fabijan Marošan - Karlos Alkaraz Foto: Tanjug / AP

Fabijan Marošan, nešto manje poznati teniser iz Mađarske, napravio je veliko iznenađenje eliminacijom Karlosa Alkaraza na Mastersu u Rimu, a na svom obraćanju je pošteno nasmejao novinare.

Niko nije znao kako bi trebalo tačno da se krene, te je on odmah počeo sa predstavljanjem, što je izazvalo veliki smeh u sali na Foro Italiku.

- Pa, da počnemo... Moje ime je Fabijan Marošan, zdravo svima! Počeo sam da igram tenis u petoj godini života, sve sam naučio od oca. On mi je bio prvi trener. Kada je sve to pokrenuto, počeo sam da osvajam neke turnire. Tako kada krene, pokušavate da budete sve bolji i bolji - kazao je Marošan, pa nastavio:

- Sada igram pretežno Čelendžere, blizu sam možda Top 100. Ovo je moj prvi Masters, zaista sam srećan. Cilj mi je bio da pobedim jedan meč u kvalifikacijama, a sada sam na pet trijumfa možda, ne znam. Pobedio sam Top 100 igrača, pa nosioca, pa najboljeg na svetu. Nije lako reći bilo šta - naveo je Marošan.

Mađar ne tvrdi da mu ova pobeda menja nešto mnogo.

- Ne mislim da mi se život menja, ovo je samo jedan meč. Ista sam osoba. Nisam jedan od tih koji bi želeo sada da radi stalno ovakve stvari. Ne mislim da sam takav.

Ne zna kako će prihvatiti slavu.

- Pre meča sam mogao da hodam ulicom i između gledalaca. Sada će možda hteti da se neko slika sa mnom ili autogram da udelim.

Što se tiče idola, Marošan je otkrio da je tu ulogu u detinjstvu dodelio Rafaelu Nadalu.

- Da, kada sam bio mlađi, moj idol je bio Nadal. On igra drugačiju igru od mene, ja više igram "ravno". Najbolji je na psihičkom planu u ovom sportu. On je najbolji po mom mišljenju - zaključio je Marošan.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cubaka

    15. maj 2023 | 18:31

    Kada budes jednom igrao sa Noletom videces ko je najbolji.

  • Neso

    15. maj 2023 | 23:13

    Alcaras radi po sistemu nadala,odigra dobro osvoji turnir pa ceka bitni grand slam.Nemozes sve da osvojis a tu je nas Nole gresio

  • Mirko

    15. maj 2023 | 22:56

    Vidi se da je naivan. Dati ocenu ko je najbolji a da nije svestan koliko je mali da bi sebi dao pravo rangiranja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA