≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Novak pregazio Norija posle skandaloznog poteza Britanca: Đoković se plasirao u četvrtfinale turnira u Rimu!

Vreme čitanja: oko 5 min.

Pobeda za srpskog tenisera za plasman među osam

  • 5

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale ATP Mastersa u Rimu pošto je posle dva seta uspeo da izbaci Kamerona Norija iz Velike Britanije, a meč je obeležio i veliki skandal tokom kojeg je rival pogodio našeg igrača u nogu tokom smeča, kada to nije bilo potrebno, i tako ga umalo povredio - 2:0 (6:3, 6:4).

To kao da je dalo i neku dodatnu motivaciju Novaku, koji je potom upalio mašinu i želeo da "samelje" Norija. Da sve bude sramnije, Britanac jedva i da se izvinio Đokoviću posle tog nesportskog poteza, a ovaj ga je samo "streljao" pogledom.

I rimska publika je videla i shvatila o čemu je reč, pa je momentalno stala na Novakovu stranu i oštro izviždala Norija. Čitave tribine stale su do kraja meča na Đokovićevu stranu, dok je Britanac dobijao tek sporadične aplauze.

A što se tiče same Novakove igre, ona je bila na sasvim dobrom nivou. Servisi su funkcionisali bez nekih većih problema, tako da je Đoković uspevao da drži konce igre u svojim rukama.

O tome svedoči i rani brejk u prvom setu posle kojeg je Đoković stekao 3:0, a to je bila razlika koju Nori nije uspevao ni da načne. Jednostavno, Novak mu nije dopustio ama baš nijednu brejk loptu u prvom setu, što dovoljno govori koliko je Srbin bio dominantan.

Drugi set je već bio dramatičniji i uz dosta više tenzije. Iako je Novak u trećem gemu stekao brejk, Britanac je vrlo brzo ribrejkovao u narednom, ali kako... Uz pomenuti skanalozan potez, kada je Đoković već krenuo da se vraća na osnovnu liniju, ovaj ga je smečovao u petu i tako umalo i povredio.

Usledili su oštri zvižduci, svi su stali na Novakovu stranu, koji je u devetom gemu napravio novi brejk, posle čega je Nori nastavio da se ponaša čudno. Jer kako onda objasniti medicinski tajmaut na gem pre kraja? Da li je to zaista bilo neophodno? Ponovo je publika "poludela"...

Sve u svemu, Đoković je potom samo dokrajčio posao i plasirao se u četvrtfinale. To je ono što će se i pamtiti. Tamo će ga sačekati ili Holger Rune iz Danske ili Aleksej Popirin iz Australije.

TOK MEČA

II SET

6:4 - GEM! SET! MEČ! To je to, Novak je u četvrtfinalu Rima! Iskoristio je drugu meč loptu! 

- Pre toga, medicinski tajmaut za Norija. Rimska publika je besna i idu novi zvižduci za Britanca.

5:4 - BREJK! Ljut je Novak, a to je najmanje što je Noriju potrebno! I još gem ga deli od pobede, a u sledećem servira.

4:4 - Lak gem za Novaka, ponovo dobri servisi i upravo jednim asom se završava ovaj gem.

3:4 - Nori je uzeo još jedan gem, a Đoković sada zahteva da se teren prebriše, jer je klizav zbog kiše koja konstantno pada slabijim intenzitetom.

3:3 - Upalio je Novak mašinu sada! Očigledno još više motivisan da završi posao protiv Britanca. Samo jedan poen mu je prepustio u ovom gemu.

2:3 - Zvižduci za Norija uprkos osvajanju ovog gema. Rimska publika mu očigledno neće ovo zaboraviti. Zaista je mogao da povredi Novaka ovde Britanac. Evo kako je to izgledalo i izbliza:

2:2 - RIBREJK! Vraća brejk Nori i onda nesportski potez Britanca! Nakon što se Srbin već okrenuo posle očigledno izgubljenog poena, Kameron je smečovao pravo u nogu Novaka. Izviždan je momentalno od strane rimske publike, tako da mu ne vredi što se potom izvinjavao. Ne može se reći da namera ovde nije postojala.

2:1 - BREJK! Eto ga! Novak u potpunoj kontroli na ovom meču! Dropšotovi su glavno oružje Srbina jutros, pošto Nori gotovo ne može da uhvati nijedan. Velika prednost.

1:1 - Lagan je Novak u ovom gemu! Štaviše, uz nulu uzima gem na svoj servis i sada prebacuje pritisak na Kamerona Norija.

0:1 - As servisom Kameron Nori stiže do prvog gema u drugom setu. Ovoga puta Britanac kreće daleko bolje...

Novak Đoković Foto: Tanjug / AP

I SET

6:3 - SET ZA NOVAKA! Ovoga puta nema greške. Novak je ponovo stekao dve set lopte, ponovo nije iskoristio prvu, ali zato jeste drugu.

5:3 - Šteta, nije Novak sada uspeo da iskoristi dve set lopte koje su mu se ukazale na servisu Norija, ali ima još jednu šansu da to uradi na svoj servis.

5:2 - Novak grabi ka osvajanju prvog seta. Ponovo je Nori uspeo samo da dođe do dva poena, ali nije bilo više drame. U sledećem gemu ćemo gledati kako Kameron servira za opstanak u prvom setu.

4:2 - Sada Nori konačno dolazi do nekog svog ritma. Poveo je sa 40:15, stekao dve gem lopte i na kraju lako konvertovao prvu.

4:1 - Još jedan relativno lak gem za Đokovića. Mogao je da ga reši i dosta ranije da nije bilo duple servis greške, ali i ovako ostaje na kursu ka osvajanju prvog seta.

3:1 - Uzima i Kameron Nori konačno jedan gem na ovom setu, mada je ponovo imao ogromnih problema. Imao je Đoković još jednom brejk loptu, ali nije uspeo da je konvertuje. As servisima, Britanac lomi led.

3:0 - Još jedan veoma lak servis gem za Novaka! Srpski teniser gotovo besprekorno otvara ovaj meč, Britanac ponovo nije bio ni blizu da mu zapreti.

2:0 - BREJK! Novak Đoković odmah na startu ovog meča pravi brejk. Britanac je sam sebe faktički slomio uz dve nepotrebne greške na kraju ovog gema. Čim je srpski teniser stvorio pritisak i došao do 30:30, poklekao je pod njim.

1:0 - Dobar uvodni gem za Novaka Đokovića. Vrlo dobrim servisima uspeo je da dođe do početnog vođstva, pošto je Kameronu Noriju prepustio samo jedan poen.

KOMENTAR PRE MEČA

Novakov meč je prvi na centralnom Terenu Nikolo Pjetranđeli, a jedino što može da ga pomeri je vreme u Rimu, koje je promenljivo i s vremena na vreme krene kiša.

Reporter Telegrafa je u Rimu i sa Foro Italika možete na Telegrafu da pratite ekskluzivan sadržaj.

Ono u šta smo mogli da se uverimo pre meča, jeste i neverovatna gužva u autobusima koji idu do teniskog kompleksa u Rimu, ali i da su se nad Rimom nadvili tamni oblaci, što možete da vidite u galeriji pred vama.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković o pritisku: "Ojačali su me dueli sa Nadalom, Rodžerom i Endijem"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branka

    16. maj 2023 | 12:36

    Sram bilo Norija.džukela jedna.Bog sve vidi.a Noletu želim da ga tako slatko pobedi.🙏

  • Branka

    16. maj 2023 | 12:50

    BRAVOOOOOOO NOLE!🙏🎉❤

  • Darinka

    16. maj 2023 | 13:17

    Ma bravoooo naš lijepi NOLE, ali šta da ti kažem ti si naš i mi smo uz tebe i kad gubis, ali smo presrecni kad dobijas... Živ nam bio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA