≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Đoković saznao ime narednog rivala: Čeka ga nova nada svetskog tenisa koja mu je uzela jednu titulu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Turnir u Rimu polako ulazi u samu završnicu, Australijanac pružio solidan otpor, ali nije mogao do preokreta

  • 3
Novak Đoković i Holger Rune Foto: Tanjug/AP

Danski teniser Holger Rune savladao je Alekseja Popirina sa 2-1, po setovima 6:4, 5:7, 6:4 u osmini finala mastersa u Rimu, pa će tako u narednoj rundi igrati sa Novakom Đokovićem.

Australijanac je u trećem gemu prvog seta prepustio svoj servis rivalu, a Rune je u petom gemu mogao da dođe i do duplog brejka, ali je dve prilike ipak propustio. Na pauzi između sedmog i osmog gema Popirin je zatražio medicinski tajm-aut zbog problema sa povredom. Nakon kratke pauze prvi set je nastavljen, a Danac je sačuvao stečenu prednost - 6:4.

Nakon nove pauze i saniranja povrede Aleksej je zaigrao dosta bolje u drugom periodu i u četvrtom gemu propustio je dve brejk lopte, a potom u sedmom i devetom odbranio ukupno četiri brejk šanse njegovog rivala. Prvu set loptu propustio je u sledećem gemu, ali je zato u dvanaestom konačno iskorsitio prvu i jedinu i tako došao do izjednačenja - 7:5.

Presudnu razliku u odlučujućem setu Rune je napravio oduzetim servisom pri rezultatu 2:2. Povratka za Popirina više nije bilo, na kraju je na semaforu stajalo 6:4.

Đoković i Danac su do sada dva puta igrali međusobno uz polovičan učinak. Srpski teniser je slavio na početku Ju-Es Opena 2021. 3-1, dok je "slađu" pobedu upisao Rune u finalu mastersa u Parizu prošle godine - 2:1.

(Telegraf.rs)

Video: Sraman potez Norija pogodio Đokovića lopticom kad mu je okrenuo leđa: Pogledajte reakciju Novaka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA