≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Đere za Telegraf o igrama u Rimu, Novaku i Hamadu: "Mislim da je malo nesreća u sreći..."

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predstavnik Srbije se sprema za odlazak u Ženevu ili Lion pre Rolan Garosa

  • 0
Laslo Đere Intervju Foto: Tanjug/AP

Laslo Đere je imao jedan sjajni niz u Mastersu u Rimu, na neke dobre stvari je lično uticao, a neke su mu se spletom okolnosti dešavale. Ipak, nije mogao dalje od osmine finala, a nakon poraza od Kaspera Ruda 6:1, 6:3 apsolvirao je za Telegraf dešavanja na terenu.

- Nisam igrao dobro, energija nije bila tamo danas. Igrao je izuzetno dobro, bolje nego što sam očekivao. Mislim da je malo nesreća u sreći što sam u tri meča dva dobio predajem. Bilo bi bolje da sam odigrao malo. Prvi meč ne mogu ni da računam. Drugi meč, protiv Van de Zandshlupa sam odigrao dobro, ali ponovo bez problema. Prekjuče opet protiv Garina, u tom prvom setu bilo par gustih gemova, ali nije bilo to-to. Možda je i to danas oticalo malo na rezultat. Jednostavno, bio je bolji danas.

Bilo je tu dosta grešaka. Na svaki viner, dve neiznuđenje greške?

- Pa, eto, možda malo umorno. Kažem, nisam bio baš sa energijom i fokusom dobar. Nisam imao u sebi to što je bilo potrebno. Takav je sport, imate dobre i loše dane, trudim se da ove druge imam manje. Dešava se.

Šta je plan za dalje? Odmah priprema za Rolan Garos i treninzi ili ideš na neko takmičenje?

- Ne znam... Prvi sam napolje i za Lion i za Ženevu. Verovatno će biti otkaza, pa ću upasti. Ne znam, premalo je prošlo vremena od meča tako da nisam još napravio plan da li ću da igram nešto ili ću da se osvežim, pa u Pariz.

Svašta se dešavalo u Rimu, ispratio si eliminaciju Karlosa Alkaraza dan pre?

- Uvek može svašta da se desi. Takve stvari se dešavaju. Možda Nole, Federer i Nadal nisu ih imali tako često, ali ume da se desi tako često. Ovo je ekstremno nešto, ali on je mlad, dolazi posle osvojenog Mastersa u Madridu. Verovatno je bio malo umoran, ali moramo da shvatimo da se ovakve stvari dešavaju.

Od naših predstavnika, nakon tvog ispadanja, ostao je samo još Novak Đoković?

- On je favorit na svakom turniru na kojem igra. Nisam ga gledao ovde kako igra, ali dosta je danas ubedljivo dobio Norija tako da je sada jedan od favorita.

Hamad Međedović polako raste, osvojio je Mathauzen, šta misliš o njegovim igrama?

- Uspeo sam da ga ispratim po rezultatima. Vidim da dobro napreduje, ovo mu je drugi osvojen Čelendžer ove godine. Nisam mu gledao mečeve, ali smo trenirali zajedno. Ima dobre udarce, jak i snažan, agresivan forhend, dobar servis... Ako mu ide servis, onda je vrlo nezgodan. Ako ovako nastavi, brzo će se naći među Top 100 - zaključio je Đere.

(Telegraf.rs)

Video: Đere: Bio sam 250. na svetu, a Noletov poziv mi je promenio karijeru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA