Vreme čitanja: oko 1 min.

Sramota: Ministar kulture tzv. Kosova provocira Đokovića zbog izjave da će krstiti decu u južnoj pokrajini

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj govor Đokovića podigao je veliku buru među tamošnjim političarima

  • 7
Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Nažalost, najbolji srpski teniser Novak Đoković jučerašnjim porazom od Holgera Runea ispao je u četvrtfinalu turnira u Rimu i ostao bez šansi da se bori za trofej u Večnom gradu.

Tokom nedelje, on je bio izuzetno zanimljiv italijanskim medijima, pa je čuveni "Korijere dela Sera" uradio opširan intervju u kojem je Đoković naglasio da bi jednog dana želeo da se vrati na Kosovo i Metohiju sa svojom suprugom Jelenom kako bi krstio svoju decu.

- Znam da je ta tema uvek veoma osetljiva. Sukob je i dalje prisutan, ne oružani, ali ima tenzija. Neću da se uključujem u politiku, ali za svakog Srbina su Kosovo i Metohija u srcu, u centru naše kulture, identiteta, tradicije i religije - rekao je Đoković.

A onda, reakcija sa druge strane. U Prištini su bukvalno pobesneli zbog ovih Novakovih reči, toliko da je na to sada reagovao i Ministar kulture tzv. kosovskih institucija, Hajrula Čeku.

On je na Tviteru sramno iskoristio činjenicu da Đoković nije vakcinisan protiv koronavirusa, pa je napisao "nema vakcine, nema ulaska", aludirajući na to da je Novak zbog toga propustio Australijan open, US open i sve Masterse u SAD.

Ali ono što je najbizarnije jeste to da za ulazak na teritoriju tzv. Kosova vakcina nije potrebna još od 1. maja 2022. godine. Dakle, već više od godinu dana, tako da je očigledno da Čeku pojma nema ni o propisima koji je propisala njegova tzv. administracija.

Osim ukoliko se ne bi desila neka skandalozna uslovljavanja, Đoković bi samim tim mogao da ode na teritoriju južne pokrajine i da ispuni svoju želju.

(Telegraf.rs)

Video: Nole, šta ti se desilo? Pogledajte kako je Rune pobedio Đokovića u četvrtfinalu Rima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nesha

    18. maj 2023 | 11:24

    Ko bi rekao? Baš smo svi očekivali da bude oduševljen ovom izjavom

  • Zoki

    18. maj 2023 | 11:36

    Dokle...nas zezaju.....

  • Pp

    18. maj 2023 | 15:39

    Ova Noletova izjava će više zasmetati beogradskim "urbanim kosmopolitama", prozapadnim medijima, NVO i gradjanskoj "osvešćenoj" populaciji nego Šiptarima. Kosovo je srce Srbije, bilo, ostalo i biće. Doći će dan kad ćemo ga opet vratiti pod srpsku kapu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA