≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Đoković je veći od tenisa! Novinar komentarom "ugasio" Federera i Nadala: "Pamtiće ih samo po jednoj stvari"

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ponašaju se besprekorno tupo van terena i neće biti upamćeni ni po čemu drugom osim o tenisu", piše australijski novinar

  • 8
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Iako je celi svet pričao o velikom dostignuću Novaka Đokovića i njegovoj 23. Grend slem tituli, nisu očigledno svi bili srećni zbog toga što je Srbin postao najbolji ikada kada je u pitanju ovaj sport.

Već smo pisali o tom sramnom tekstu britanskog Gardijana, da bismo u međuvremenu dobili i informacije da Noletov uspeh nije naišao na veliko usićenje ni u Australiji.

Portal "independentaustralia.net" navodi da su neke lokalne radio stanice u Melburnu ignorisale Novakovu pobedu, a da su neke stigle i da ocrne Đokovića - uz napomenu da je sve lakše kada Rafael Nadal nije tu.

Međutim, ono što je privuklo pažnju kada je u pitanju ovaj medij jeste naslov "Novak Đoković je veći od tenisa." Uz naslov ide i tekst, gde je izvesni novinar Katral Keli dao svoj sud o Noletu i pokušala da objasni situaciju.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

- Federera i Nadal su dobri đaci teniske učionice, ne izražavaju nikakve stavove o bilo kakvim posledicama ili interesima. Ponašaju se besprekorno tupo van terena i neće biti upamćeni ni po čemu drugom osim o tenisu. Bravo, reći će mnogi. Za njih je to samo igra i sponzorski ugovori. U izvesnom smislu, oni su idealni sportisti - iz perspektive administratora, političara i većine gledalaca. Rade ono što se od njih očekuje. Svaki ima svoju ulogu i brend. Svet izvan toga, osim bankovnih računa i opreznih investicija, nije od značaja - piše Keli u svom tekstu, a zatim se osvrće na Novaka:

- Đoković nije takav! Bilo da su u pitanju vakcinacija, njegovi politički stavovi o Kosovu ili širi odnos prema drugim teniserima. Novak je pokazao da je spreman, do komično apsurdnog, da ispruži svoj vrat. Njegova strast ostaje goruća, njegova mentalna otpornost izaziva strahopoštovanje.

Rodžer Federer Foto: Tanjug/AP

Keli je u nastavku teksta objašnjavao torturu koju je Novak prošao 2022. u Australiji, kada je deportovan. Kao i da je za kratko vreme skrenuo pažnju na izbeglice ili ti, kako je novinar napisao, "zločinačko postupanje Australije prema izgeglicama."

Na kraju je poentirao ovim rečima.

- Možda bi sada Novak, Nole, Džoker ili jednostavno Đoković, mogao da bude cenjen zbog toga što je uspešan teniser kakav jeste. Ali malo je verovatno da će biti tako. On je jednostavno previše zanimljiv da bi ga cenili samo zbog toga.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako je Novak "uleteo" među porodicu i prijatelje nakon osvojenog Rolan Garosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rover

    14. jun 2023 | 11:28

    Jaka je izjava tih australijskih medija da je lako osvojiti turnir kad Nadal nije tu.Oni kao da imaju "rupe" u sećanju na prošlogodišnji "Australian open" kad je Nadal osvojio, a Noleta pokvareno deportovali. Baš oni nemaju pravo to da kažu.

  • y

    14. jun 2023 | 10:20

    Naš Nole je veći od ajfelove kule.👑👑👑🍀🍀🍀❤️❤️❤️

  • Sasa

    14. jun 2023 | 10:41

    Živa duša, a ona dvojica, mrtvo more.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA