≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novak Đoković gubi prvo mesto pre Vimbldona?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Đoković na ATP listi ima 420 bodova više od Španca, ali pobednik turnira u Kvinsu osvaja 500

  • 3
Pehar Novak Đoković, Nik Kirjos, Vimbldon finale Foto: Tanjug/AP

Posle osvajanja Rolan Garosa i svog 23. Gren Slema u karijeri, čime je postao najveći u istoriji belog sporta, Novak Đoković se vratio na 1. mesto ATP liste prestigavši Karlosa Alkaraza. Ipak, postoji mogućnost da se plasman promeni posle turnira u Kvinsu.

Naime, mladi španski teniser za Đokovićem zaostaje 420 bodova. Ukoliko bi se Novak odlučio da ovaj turnir ne igra, i pritom sačuva snagu za Vimbldon koji je na programu za manje od mesec dana, Alkaraz bi se osvajanjem pomenutog turnira vratio na 1. mesto, jer bi zaradio 500 bodova, što bi bilo dovoljno da pretekne Novaka.

Đokoviću već dugo nije prioritet broj 1 na ATP listi, otkako je oborio rekord Rodžera Federera po broju nedelja provedenih na vrhu.

Za ljubitelje tenisa oduvek je važno ko je 1. na svetu, međutim, najbolji teniser svih vremena ipak misli drugačije. Đoković radije čuva snagu za Grend slem turnire, jer bi zbog učešća na manjim takmičenjima bespotrebno gubio snagu i u odlučujuće mečeve ulazio umorniji.

Novak Đoković, Karlos Alkaraz Foto: Tanjug/AP

Koliko je Novak dominantan govori i podatak da je, i pored toga što je propustio veliki broj turnira, i dalje broj 1 na ATP listi. 

Proslavljeni srpski teniser još uvek nije odlučio da li će igrati na neki od pripremnih turnira pred Vimbldon. Postoji mogućnost da uzme učešće na turnirima egzibicionog karaktera, na kojima je ranije i nastupao.

Jedan je Budls u okolini Londona, a drugi „Đorđo Armani klasik“ u parku Harlingem nedaleko od Čelsijevog stadiona.

Sa druge strane, 20-godišnji Karlos Alkaraz, kome mnogi stručnjaci predviđaju blistavu karijeru, se najslabije snalazi na travi i osim Vimbldona nikada nije igrao ni jedan turnir na pomenutoj podlozi.

Prošle godine je eliminisan u osmini finala, dok je 2021. godine eliminisan u 2. kolu.

Učešće na turniru u Kvinsu potvrdili su Holger Rune, Tejlor Fric, Mateo Beretini, Endi Mari.  Zaista jaka konkurencija za Alkaraza, pa niko sa sigurnošću ne može da tvrdi da će on biti pobednik.

(Telegraf.rs)

Video: Alkaraz trenirao pred meč Španije i Srbije u Dejvis kupu: Da li će šampion US opena igrati?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Душан Краишник Бања Лука

    16. jun 2023 | 13:57

    Bla bla bla bla Djokovi je Kralj tenisa ništa više nije bitno neka bude prvi ko hoće!!!!!🇷🇸💪🫵🏼

  • Zora

    16. jun 2023 | 20:30

    Nole, ziv i zdrav bio svojim roditeljima i celoj naciji.Ne moze ti niko nista, jaci si od sudbine. Ti si KRALJ tenisa.VOLIMO TE I PONOSNI SMO NA TEBE.

  • Mane

    16. jun 2023 | 14:57

    Nema od toga posla nista...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA