Vreme čitanja: oko 3 min.

Zašto Đoković i Modrić ne mogu da se pominju u istoj rečenici?

Vreme čitanja: oko 3 min.

Dok je Đoković najbolji na svetu, za Modrića je dilema da li je uopšte najbolji na Balkanu

  • 55
Luka Modrić, Novak Đoković Foto-kolaž: Tanjug/AP

Osim po tome što je najbolji igrač u istoriji tenisa, Novaka Đokovića će mnogi pamtiti i po tome što ga Zapad definitivno nije toliko cenio zbog onoga što Srbin svakako jeste - drugačiji!

Čak i u danima kada se osamio po broju Grend slem titula (23), uz neke neverovatne rekorde kojiga čine najboljim ikada, Đokovića su pokušavali da sputaju i ponize kada je u pitanju GOAT trka.

Javljali su se raznorazni pajaci, od takozvanih novinara do sportista čija imena su pala u zaborav - pa preko Novakovog pokušavaju da se vrate iz istog!

Ta Đokovićeva situacija, kad je u pitanju odnos Zapada prema njemu, bila je povod i za hrvatske medije da se dotaknu, kako oni kažu, te nepravde u kojoj se našao i njihov kapiten fudbalske reprezentacije Luka Modrić.

Hrvatska - Španija Foto: Tanjug/AP

Hrvati su besni zbog toga što je Modrić tek 28. igrač na listi najboljih 50 ikada i smatraju da je to samo zato što je i Luka, kao i Đoković, sa ovih prostora.

Da se razumemo odmah na startu, ovo nema nikakve veze sa time da li je Đoković srpski sportista, a Modrić hrvatski! Ne, ovde su u pitanju sportska dostignuća po kojima Đoković i Modrić baš i ne mogu da se pominju u istoj rečenici. Za razliku od komentara hrvatskih navijača na tekstu portala "Večernji.hr", gde se navodi da "Hrvate ne treba trpati u isti koš sa Srbima."

Uzeo je Modrić skoro sve titule sa Realom, za to mu treba skinuti kapu. I sa Hrvatskom je bio drugi i treći na svetu. Svaka čast i na tome, ali je kod njega velika dilema da li je uopšte najbolji igrač na Balkanu. Da ne pominjemo šire, dok je Novak najbolji teniser sveta svih vremena.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

U kategoriji sa Draganom Stojkovićem Piksijem, Dejanom Savićevićem, Draganom Džajićem, Safetom Sušićem, pa i Zvonimirom Bobanom i Davorom Šukerom, veliki broj ljudi će reći da Modrić ne može da stoji sam na vrhu.

Složićemo se u jednom da je ta lista magazina "Four - Four-Two" donekle sporna. Ali ne zbog pozicije Modrića, već zbog nekih imena koja su se našla iza Hrvata, a nije trebalo. Jedan Lotar Mateus koji je sa Nemačkom bio prvak Evrope i sveta. Zatim čuveni Romario, osvajač Mundijala sa Brazilom, te Kilijan Embape koji je 2018. sa Francuskom baš Hrvate "tukao" u borbi za svetsku titulu.

Španska "Marka" je Modrića nazvala "fudbalskim Rodžerom Federerom" i tako nesvesno potvrdila da sa Đokovićem ne može da ide u "isti koš." Tačnije, nije Luka takvo fudbalsko savršenstvo koliko je Đoković tenisko.

Novak Đoković Foto: Mine Kasapoglu / AFP / Profimedia

Dobio je Modrić 2018. titulu za najboljeg igrača sveta te godine (u izboru FIFA), ali nikada nije, niti će biti, u bilo kakvoj užoj konkurenciji da se o njemu diskutuje kao o najboljem na svetu ikada. Đoković to jeste, samo je njegovo umeće od strane Zapada upitno jer ih boli to što je Srbin. Što iskače iz tog zapadnjačkog kalupa, nije "dobri sin, tih i miran. čist i fin" kao što su to Federer i Rafael Nadal.

Ali, i pored toga, svima je jasno da je Đoković iznad svih kada je u pitanju svetski tenis i da je najbolji sportista Balkana ikada - dok je Modrić samo jedan od najbojjih fudbalera na Balkanu. E zato Đoković i Modrić ne mogu u istu rečenicu. Osim kada hrvatski fudbaler eventualno ne čestita Novaku na još jednom neverovatnom dostignuću.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata

    19. jun 2023 | 15:13

    O čemu vi pričate?! Najbolji teniser svih vremena i fudbaler kakvih ima bar 10 u ovom trenutku. Da li to može da se poredi? Nemojte biti neozbiljni!

  • Jogogo

    19. jun 2023 | 15:08

    Obojica Srbi i sjajni sportisti.Djokovic puno uspesniji.

  • Hogar

    19. jun 2023 | 14:56

    MODRIC JE PO MAJCI SRBIN.....I PO OCU JE ALI SU SA TE STRANE POKATOLICILI PA SU TOBOZ HRVATI...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA