Vreme čitanja: oko 1 min.

WTA lista: Olga Danilović pokvarila plasman, ali i pored toga ostala nadomak TOP 100 na svetu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpske teniserke Natalija Stevanović i Lola Radivojević popravile su svoj plasman za sedam pozicija, pa su sada na 224. odnosno 275. mestu najboljih teniserki sveta, dok je Aleksandra Krunić nazadovala za 27 mesta i sada je 192. teniserka sveta

  • 1
Olga Danilović Foto: Tanjug/AP

Ovonedeljna WTA lista nije donela velike promene, bar kada su u pitanju teniserke iz Top 10.

Na tabeli prednjači Iga Švjontek sa 8940 bodova. Ovogodišnja pobednica Rolan Garosa sada ima 929 bodova više od druge teniserke sveta, beloruskinje Arine Sabalenke. Na trećoj poziciji je Elena Ribakina iz Kazastana sa 5.090 bodova, dok je četvrta Francuskinja Karolina Garsija sa 5.025 poena.

Svoje mesto u top 10 našle su još i Amerikanka Džesika Pegula, Uns Žaber iz Tunisa, Koko Gof (SAD), Grkinja Marija Sakari, Čehinja Petra Kvitova i Beatriz Hada Maja iz Brazila.

Što se srpskih teniserki tiče, Olga Danilović je pokvarila svoj plasman, spustivši se za jednu poziciju, pa je sada 101. na WTA listi sa 657 bodova.

Druga najbolja srpska teniserka je takođe nazadovala na ovonedeljnoj listi. Aleksandra Krunić je pala za 27 mesta i sada je 192. igračica sveta, sa 369 bodova.

Sa druge strane, dve srpske teniserke su zabeležile blagi skok. Natalija Stevanović i Lola Radivojević popravile su svoj plasman za sedam pozicija, pa su sada na 224. odnosno 275. mestu najboljih teniserki sveta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    19. jun 2023 | 17:54

    Bitno da se pisalo o 3. kolu RG kao da ga je osvojila a nista specijalno nije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA