≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Đoković je ovo uradio pre Australijan opena i osvojio ga, a sada je istu stvar ponovio i pred Vimbldon

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li će Srbin i Beloruskinja ponovo osvojiti najvažnije pehare kao što je to bilo u Januaru u Melburnu

  • 2
Arina Sabalenka, Novak Đoković Foto Instagram.com/sabalenka_aryna

Novak Đoković se vratio na Vimbldon, gde će pokušati da ispiše istoriju iznova, pošto će pokušati da osvoji 24. Grend slem titulu.

Srpsk teniser bi time popravio svoj rekord kada je muški tenis u pitanju, ali bi ujedno mogao da izjednači i večni rekord Margaret Kort koja ima 24 Grend slema u ženskoj konkurenciji, ali i da dođe do osam titula Vimbldona, čime bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom.

Takođe, u slučaju titule Novak bi se vratio na prvo mesto na ATP listi, koje je ponovo preuzeo Karlos Alkaraz, koji je iskoristio to što Novak nije igrao turnire na travi pred Vimbldon, a on je osvojio Kvins i prestigao je Noleta nedelju dana pred Vimbldon, koji će sačekati kao prvi nosilac.

Interesantno je da je Novak imao i susret sa svojom koleginicom, ali i prijateljicom, beloruskom teniserkom Arinom Sabalenkom, sa kojom se slikao pred start Vimbldona.

Sabalenka nije među omiljenima na turu, a posebno je bila u centru pažnje tokom Rolan Garosa, gde je imala i nekoliko nezgodnih situacija kada je igrala sa ukrajinskim teniserkama, kao i na konferencijama za medije.

Ali, ona i Novak su u sjajnim odnosima, što se vidi i po aktivnosti na društvenim mrežama. Jedno drugom redovno čestitaju na velikim uspesima, a zanimljivo je da su pred start sezone igrali revijalni turnir u Dubaiju, gde su bili u istom timu.

Tada su objavili zajedničku fotografiju uz njihovu internu foru da su "tim Amazoniko". Kasnije su delili te fotografije uz iste teči i kada su osvojili turnir u Adelejdu, a potom i Australijan open.

Mnogi su i sada, kada su videli njihove fotografije poručili da će slična fotografija biti i za nekoliko nedelja na šampionskom balu Vimbldona, što aludira da će Novak osvojiti titulu u muškom, a Sabalenka u ženskom singlu.

Da li će se istorija ponoviti i da li će fotografija biti talična Novaku i Sabalenki, ostaje nam da sačekamo tačno tri nedelje, kada će najprestižniji teniski turnir biti završen.

Novak Đoković, Arina Sabalenka, Paula Badosa i Grigor Dimitrov; Foto: Instagram.com/sabalenka_aryna

(Telegraf.rs)

Video: Novak probao ukus trave: Pravi uvertiru za Vimbldon

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sima

    26. jun 2023 | 00:19

    Dobra ova Sabalenka. Extra izgleda. Nadam se da ovaj komentar neće biti kvalifikovan kao sexistički.

  • El Schabanny

    26. jun 2023 | 19:25

    Bogu mi Nolo treba da trenira sa Sabalenkom.....pa ako se i zanesu posle treninga može samo super star da ispadne.. Nije se Nolo druzija sa Anom i Masom ali Sabalenku ne sme da promasi u teniskom smislu....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA