≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bizarni potez Damira Džumhura: Izašao na meč, odservirao, izgubio poen i predao?!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne možemo čak ni reći da je odigrao poen, jer se nije potrudio ni da vrati ritern protivniku već je krenuo odmah ka mreži da bi predao protivniku

  • 0
damir džumhur Foto: MN Press

Neobična situacija u kvalifikacijama na turniru u Baštadu, a u epicentru se našao nama dobro poznati Damir Džumhur, teniser iz BiH.

On je izašao na teren protiv Filipa Mišolića, ali je potom uradio nesvakidašnji i na prvu loptu svakako neshvatljiv potez. Odservirao je loptu, protivnik mu je riternirao, a Džumhur nije pokušao ni da vrati lopticu već je produžio ka mreži i predao meč.

Dakle posle samo jednog odigranog poena i to bez ikakvih naznaka da je reč o nekoj povredi, odlučio je da preda meč.

Pretpostavlja se da je uzrok pre svega umor od maratonskog meča koji je odigrao u nedelju uveče.

Mada i dalje nije jasno zašto pre početka meča nije obavestio organizatore i protivnika da neće moći da igra, a one ovako posle jednog odigranog poena.

US Open Tennis Foto: Tanjug/AP

I ranije se dešavalo da teniseri ili teniserke urade nešto slično, ali to je da bi izbegli novčanu kaznu koja im sleduje kada se prijave za neki turnir, ali onda iz nekog razloga u poslednji čas ne mogu da igraju ili odluče da ga preskoče, obično tada dođu odigraju nekoliko gemova i predaju.

Međutim, to nije situacija sa Džumhurom jer je on već odigrao u nedelju prethodno kolo kvalifikacija i slavio protiv Mišolića u tri seta.

(Telegraf.rs)

Video: Novak uzeo mikrofon i ludo se zabavio: Jelena se "požalila" na Instagramu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA