≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Alkaraz prvi obezbedio mesto na Završnom Mastersu, Đoković još nije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Španac je prvi i na ATP listi i u ATP trci koja se računa kao kvalifikaciona za poslednji turnir u sezoni

  • 1
Novak Đoković Karlos Alkaraz finale Vimbldon 2023 Foto: Tanjug/AP

Osvajanjem Vimbldona Karlos Alkaraz je postao prvi teniser koji je obezbedio svoje mesto na Završnom Mastersu sezone u Torinu.

Prvi teniser sveta je u nedelju pobedio Novaka Đokovića u finalu Grend slema u Londonu i tako došao do 6.675 bodova u ATP trci, što je 730 bodova više od srpskog tenisera. ATP trka nije isto što i ATP lista, na kojoj je Karlos Alkaraz takođe prvi ispred Đokovića.

U ATP trci se računaju bodovi osvojeni u kalendarskoj godini i prvih 8 tenisera na njoj učestvovaće na Završnom Mastersu sezone.

- Vrlo sam srećan što ću moći da igram u Torinu na kraju godine. To je moj cilj od početka sezone -  rekao je 20-godišnji Španac koji prošle godine nije mogao da učestvuje na ovom turniru zbog povrede.

Alkaraz je od početka 2023. ostvario 47 pobeda uz samo 4 poraza, a samo je jednom ispao sa turnira pre polufinala. Do sada je osvojio Vimbldon, dva Mastersa, dva turnira iz serije 500 i dva iz serije 250.

Očekuje se da bi uskoro i Novak Đoković trebalo da i teoretski obezbedi svoje mesto na Završnom Mastersu takođe, vrlo verovatno već posle Mastersa u Sinsinatiju sledećeg meseca.

(Telegraf.rs)

Video: Stefan Đoković udara loptu kao tata: Predivan snimak treninga Noletovog sina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA