≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gospodska izjava Alkaraza na pitanje o novoj eri u tenisu, ovo mu Đoković i Nadal neće zaboraviti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otkrio je Karlitos i ko mu je, od novije generacije, najveći rival

  • 1
Novak Đoković Karlos Alkaraz finale Vimbldon 2023 Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Karlos Alkaraz dao je jedan zanimljiv intervju za "Tyc Sports", nakon pobede nad Novakom Đokovićem i osvajanja Vimbldona u nedleju popodne!

Odgovarajući na brojna pitanja vezana za sadašnjos i budućnost, dao je jedan gospodski odgovor na pitanje da li je stigla nova era u tenisu - s obzirom na to da je prvi pobedio Novaka na Centralnom terenu posle 10 godina.

- Ne osećam se tako, zaista. Verujem da, sve dok se Rafael Nadal i Đoković bore za velike stvari, sve dok igraju, neće biti smene generacija. neće biti nove ere. O toj debati možemo da govorimo za nekoliko godina, sada nije trenutak - rekao je Španac koji se osvrnuo na rivalstvo koje bi on mogao da kreira, kao što su to Đoković, Nadal i Federer međusobno uradili:

- To je veoma važno. Da imaš nekoga tamo s kim se boriš. S kim vodiš tu bitku. Važno je da zadržiš motivaciju. Trenutno mislim da ga imam i ne plašim se da to kažem: za mene je to Janik Siner u ovom trenutku. To je lepo rivalstvo.

Na pitanje koja je razlika osvojiti US Open i Vimbldon, Španac je rekao:

- Malo je posebnije osvojiti Vimbldon. I zbog načina na koji sam to uradio, pobedivši Đokovića koji je 10 godina bio neporažen na ovom Centralnom terenu, u Katedrali tenisa. Biti deo istorije ovog turnira čini ga malo posebnijim.

(Telegraf.rs)

Video: Bilbordi za Novaka Đokovića širom Srbije: Velika čast za ponos ovog naroda!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bbsr

    19. jul 2023 | 09:16

    Prvi teniser sa ugradjenim cipom,vestacke inteligencije,za tenis-garant?!?!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA