Vreme čitanja: oko 1 min.

Teniske zvezde zgrožene: Igračicu neće da diskvalifikuju s turnira posle sramnog poteza i ponašanja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brojne zvezde svetskog tenisa su pružile podršku Kineskinji koja je bila žrtva kompletne organizacije turnira u Budimpešti

  • 8
Amarisa Tot Printskrin: Twitter/@Some1NamedRyan

Skandalozna odluka organizatora turnira u Budimpešti o skandaloznom nesportskom ponašanju domaće teniserke Amarise Tot koje je obišlo teniski svet.

Mađarica neće biti diskvalifikovana sa turnira uprkos, najblaže rečeno, nefer potezu na meču protiv Šuai Dženg.

Tokom meča se Kineskinja žalila sudiji u stolici na odluku linijskog sudiju koji je uzviknuo aut posle njenog poteza iako je lopta bila u terenu. I dok je Šuai tražila da sudija iz stolice siđe da proveri trag ili da to učini supervizor turnira (turnir se igra na šljaci prim.aut.), mađarska teniserka je prišla do tog mesta i onako demonstrativno obrisala nogama trag na zaprepašćenje kineske igračice i njenog tima.

Usledila je žestoka reakcija Kineskinje koja je započela raspravu sa sudijom zašto je dozvolio da se ovo dogodi, na kraju je briznula u plač i predala meč zbog stresa.

Ali Tot se nije zaustavila na samo jednom nesportskom potezu, već je kada je protivnica saopštila da predaje meč, počela, u najmanju ruku, nepristojno da slavi i potom dala ružnu izjavu u medijima.

- Ne znam zašto je napravila toliku galamu od svega, što je želela da preinači odluku sudije. Ne razumem što to nije prihvatila, uvalila se sama u nevolju - rekla je Tot.

Na taj način je izazvala gnev i teniske javnosti i brojnih bivših i sadašnjih tenisera i teniserki, koji su zgroženi njenim ponašanjem tražili da bude diskvalifikovana. Ali to se očigledno neće desiti i čini se da kao domaćini turnira Mađari imaju toleranciju za svoje igračice.

Podršku Šuai Dženg su dali i Martina Navratilova, Marija Sakari, Ajla Tomljanović, Darija Kasatkina, Ons Žaber...

(Telegraf.rs)

Video: NBA zvezda uživa u beogradskom noćnom provodu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lili

    20. jul 2023 | 23:32

    Teniserku iz Mađarske doživotno izbaciti sa svih turnira a Teniski Savez Mađarske kazniti zbog podržavanja tj ne kažnjavanja nesportskog ponašanja njihove teniserke.

  • Mare

    20. jul 2023 | 14:46

    Disfalifikovati do kraja źivota,ni rekreativno da igra tenis.Sramota!!!

  • Jelena

    21. jul 2023 | 23:32

    Zlu treba stati na put koliko mozemo i kad god mozemo. Protiv nepravde, zlobe i bahatog ponasanja se treba boriti. Nazalost, izgleda da su nekad ti bezobrazni kao sto je ova Madjarica glasniji. Zao mi je Kineskinje verovatno je dobra duša, neiskvarena. Ali bas zato ne treba posustati. Diskvalifikacija one Madjarice pa da se nauči.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA