≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Koliko je reketa slomio Đoković za celu karijeru?! Nadal samo 1, Federer 11, a Ivanišević je hit

Vreme čitanja: oko 2 min.

Daleko je od rekordera Marata Safina i to prilično

  • 3
Novak Đoković Foto: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Novak Đoković je u nedelju slomio još jedan reket u karijeri tokom finala Vimbldona i zbog toga je kažnjen sa oko 8.000 evra.

Srpski teniser je u petom setu nakon što je Karlos Alkaraz napravio odlučujući brejk u meču, pobesneo i svom snagom udario reketom u stub koji drži mrežu, te ga razbio u paramparčad, zbog čega mu je i sudija izrekao opomenu.

To je i pokrenulo ponovo temu "dežurnih dušebrižnika" o Đokovićevom ponašanju na mečevima na čemu mu tobože mnogo zameraju.

Ipak, Novak nije ni prvi, ni poslednji teniser koji je lomio i koji će lomiti rekete na svojim mečevima, niti je "najgori od sve dece" po broju polomljenih reketa.

Njemu je ovo ukupno 54. reket koji je tokom karijere polomio za vreme meča.

Istina je da su njegovi najveći rivali Rodžer Federer i Rafael Nadal to činili daleko manje.

Prema dostupnoj statistici, penzionisani Švajcarac je za celu karijeru slomio ukupno 11 reketa. S druge strane, gotovo neverovatno zvuči da je Španac tek jednom polomio reket na svojim mečevima.

I zaista kada se pogledaju neke kompilacije na Jutjubu, španski teniser je tukao rukama po svom reketu ili udarao u noge, ali nikada nije direktno udarao reketom u podlogu.

Kada je reč o onima koji nisu štedeli rekete, svakako je na prvom mestu nekadašnji nestašni dečko svetskog tenisa Marat Safin koji je čak 700 reketa u svojoj karijeri uništio. Njemu je svakako blizu i Novakov trener Goran Ivanišević, za koga postoji poseban kuriozitet.

Naime, Hrvat dok je bio aktivan teniser jednom je morao da preda meč jer je polomio sva tri reketa i više nije imao sa čime da igra. Bilo je to 2000. godine na Samsung openu protiv Hjung-Taik Lija.

Svakako tu ne bi trebalo zaboraviti ni prgavog Džona Mekinroa, te Endija Rodika koji su itekako umeli da svoju frustraciju iskale na reketu, što ponekada zaista dobro dođe teniserima i neretko se dešavalo da posle toga zaigraju bolje i pobede u meču.

Interesantno, bivši teniser Pet Keš je otkrio da je Boris Beker, takođe bivši trener Đokovića, bio jako pažljiv prema svojoj opremi te da je umeo i po godinu i više dana da igra sa istim reketom.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković se iznervirao: "Izbacio demone" iskalivši bes na reketu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola Uzelac

    20. jul 2023 | 21:22

    Па шта?

  • MN

    21. jul 2023 | 01:25

    Samo ti lomi Nole i pobedjuj!!

  • Dragan

    22. jul 2023 | 15:53

    Nemojmo da smo deca Nole je morao izgubiti, trebaju mlađi talenti na scenu...sve je dobro izrežirano...NOLE DA LOMI REKET! ...Malo potvrde da je silno izritiran gubitkom meča... a i banalni promašaji...On je veliki Srpski adut i za Srbiju je učinio više nego mnogi i opovrgao laži i demonizacije kojima smo bili zasuti od strane naših neprijatelja. Zato Nole ti se zahvaljujemo za sve što si učinio da nas uzdigneš i pokažeš ko smo mi!....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA