Vreme čitanja: oko 1 min.

Svesrpsko finale u Češkoj!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija ima budućnost u "belom sportu"

  • 0
Srpsko zlato Foto: Teniski savez Srbije

Fenomenalan uspeh ženskog srpskog tenisa. Luna Vujović i Dušica Popovski su zakazale svesrpsko finale Evropskog pojedinačnog prvenstva do 14 godina u češkom Mostu. Briljantanih mesec dana u kojima su osvojile evropsko ekipno srebro, izborile titulu i polufinale na Vimbldonu, krunisale su direktnom bitkom za evropsko zlato.

- Devojke su presrećne. Ovo im je ostvarenje snova, da se igra svesrpsko finale, a sada su posle polufinala zajedno otišle na sladoled, pa sutra ko pobedi - priča trener i vođa tima Silvija Hegediš.

Dušica Popovski je kao 12. nosilac prva i čini se lakše došla do finala preko 7. nosioca, Čehinje Sare Oliveriusove 6:4, 6:0. A, Luna Vujović je drugi put u karijeri u ovih mesec dana dobila prvu favoritkinju, Rumunku Juliju Safinu Popa 6:3, 7:6.

- Dušica je lako pobedila Čehinju, iako je bila boljepzicionirani nosilac od nje, a Luna je uspela drugi put u kratkom periodu da slavi protiv Pope, protiv koje do sada nije znala za trijumf. Rumunka je bila favorit, i u drugom setu je vodila, ali je Luna uspela da preokrene i zakaže svesrpsko finale - zaključuje Silvija Hegediš.

Ovo je prvi plasman u finale Evropskog pojedinačnog prvenstva do 14 godina u istoriji, a odmah - duplo finale.

Luna i Dušica su se okitile ekipnim evropskim srebrom, pa su na Vimbldonu do 14 godina ostvarile polufinale (Dušica) i titulu (Una), a sutra će odlučivati ko će da postane nova evropska prvakinja.

Nema zime za ženski tenis u Novom veku srpskog tenisa.

(Telegraf.rs)

Video: Bilbordi za Novaka Đokovića širom Srbije: Velika čast za ponos ovog naroda!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA