Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako izgleda jedan dan Novaka Đokovića? Šejk od graška i kelja, "energetska činija", pa joga i meditacija...

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novinari Dejli Mejla su se dali u istraživanje, a imali su priliku da iz prvog ugla i pogledaju kako to sve izgleda, rezultati su zapanjajujće

  • 0
Novak Đoković Foto: Tanjug / AP

Još jedan turnir na Vimbldonu je ostao iza, kako se popularno naziva "Svetsko prvenstvo" tenisa je podarilo i dva nova šampiona, dve osobe koje nisu nikada ranije to uradile. U ženskoj konkurenciji je titulu ponela Marketa Vondrušova, dok je kod muškaraca najbolji bio Karlos Alkaraz.

Španac je u velikom finalu slavio protiv Novaka Đokovića i to tek posle pet setova, bilo je 3:2, a Srbin je bio taj koji je imao prednost od 1:0 nakon veoma ubedljivog prvog seta, međutim, polako je posustajao a to je koristio mladi teniser.

Novak je već sedam puta bio osvajač Vimbldona, a eventualnom osmom titulom bi se izjednačio i sa Rodžerom Federerom, međutim, stao mu je na put neko, a taj neko je trenutno prvi teniser sveta, gorenavedeni Karlos Alkaraz.

Đoković je od Španca stariji čak 16 godina, trenutno srpski teniser ima 36, ali njegova forma, kao i izgled tela govore da je još nekoliko godina vrhunskog tenisa ispred njega. Za sve je to zaslužan poseban režim ishrane, kao i njegova rutina.

Novinari "Dejli Mejla" su baš pred Vimbldon imali priliku da posmatraju Đokovića izbliza i da pokušaju da makar na neko vreme "žive kao on".

Novak Đoković, ishrana, hrana Foto: Instagram.com/djokernole

Kako izgleda Đokovićev dan?

Novinari ovog prestižnog lista su se prevashodno informisali kod doktora Brendona Stabsa, odradili su i kratko istraživanje, sve u sklopu toga da na samom kraju uporede rezultate i znaju na čemu su i koliko je zapravo sve pomoglo njima.

Kada je reč o novaku Đokoviću, on ima posebnu dijetu, koja ima ishranu bez glutena, kao i to da se sve pravi isključivo na biljnoj bazi. Njegov dan počinje časom tople vode i limuna, što pomaže u detoksikaciji njegovog tela.

Odmah nakon toga, njega očekuje "činija snage". Ovo je i glavni obrok u toku dana, jer se u njemu nalazi dovoljna doza svega onoga što je potrebno za normalno funkcionisanje. U njegovoj "činiji snage" se nalaze orašasti plodovi, biljno semenje, musli bez glutena, bobice, jagode, banana i jogurt.

Nakon doručka, sledi sok od celera, kao i zeleni smuti, dok se za to vremene priprema i novo piće od graška, celera, soka od jabuke, nane, spanaća i kelja, a oba pića su prepuna antioksidansima.

Već posle obroka, sledi i nova rutina Novaka Đokovića - to su joga i meditacija, koje traju oko 20 minuta. Posle toga, sledi istezanje, kao i vežbe disanja koje pomažu u kompletnom opuštanju tela. Tek kada obavi sve to, Novak izlazi na teren gde počinje sa tenisom.

Novinari su pokušali da isprate Novakom tempo, a došli su i do neverovatnih rezultata.

Naime, nakon prvobitnog istraživanja, oni su na samom kraju ovog "Novak programa" došli i do zaključka da su pozitivniji za čak 31.5 odsto, smireniji za 24.3 odsto, ali i da su "ozbiljiniji" za 17.8 odsto.

(Telegraf.rs)

Video: Bilbordi za Novaka Đokovića širom Srbije: Velika čast za ponos ovog naroda!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA