Vreme čitanja: oko 1 min.

Otkriven identitet teniserke kojoj su Česi zabranili da uđe u zemlju: Zbog ove odluke je izbio skandal

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ona je to objavila na svom Instagramu

  • 2
Anastasija Pavljučenkova Printskrin: Instagram/nastia_pav

Anastasija Pavljučenkova je teniserka kojoj je zabranjen ulazak u Češku, gde je trebalo da igra na turniru u Pragu.

Izbio je veliki skandal u petak na aerodromu u Pragu, kada je Ruskinji poručeno da ne može da uđe na češku teritoriju u skladu sa odlukom Vlade Češke iz juna meseca zabrani ruskim i beloruskim sportistima da učestvuju na sportskim događajima u toj zemlji.

Isprva nije objavljen identitet teniserke koja je vraćena kući na aerodromu, ali se ona sama javila putem Instagrama.

- Neću moći da učestvujem na turniru u Pragu sledeće nedelje. Nastavljam sa napornim pripremama za američku seriju. Vidimo se u Sinsinatiju - napisala je Pavljučenkova.

Zbog celog ovog događaja je reagovao i WTA.

- WTA igračice čija nacionalnost je ruska/beloruska nastavljaju da se takmiče na Turu na neutralnoj bazi. Uprkos njihovoj neutralnosti, nekim WTA takmičarkama je uskraćena mogućnost od strane češke vlade da se takmiče na WTA takmičenju Serije 250 u Pragu naredne nedelje. WTA pravila kažu da svim takmičarkama mora biti dozvoljeno da se takmiče, bez diskriminacije. Nastavićemo da pratimo situaciju kao što uzimamo u razmatranje i ovaj kompleksan geopolitički trenutak - navodi se između ostalog u saopštenju WTA.

(Telegraf.rs)

Video: Rubljov osvojio titulu, pa radio zgibove usred kluba

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Znate li šta je fora?

    29. jul 2023 | 18:59

    Sto su takve stvari radili nacisti, sa crncima i Jevrejima. I sada novinari razni krenuvši od BBC, CNN itd. To sve podržavaju. A fora je i što npr. Naše novine koje su prve da se piše loše o četnicima npr. Ali podržavaju takodje ovo što se dešava. To znači novi nacistički rajh. Iskreno nisam nikada nešto bio za četnike npr ( to je samo primer u moru stvaru) gde sam shvatio što god pišu main Stream mediji da li to bilo o Rusiji ili LGBTq+... Organizacijama ili o bolestima ili, ili... Jednostavno sve što je nakaradno da je sve jednostavno kontra tačnije. Peti rajh je aktivan ljudi i to samo slep ne ne vidi.

  • DDD

    29. jul 2023 | 22:47

    Skoro da od sporta nije ostalo ni s .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA