Vreme čitanja: oko 1 min.

Đoković sa Žabljaka istopio Alkarazovu prednost i diše mu za vratom: Veliki povratak Lasla Đerea u Top 40

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bez promena u 10 najboljih tenisera na svetu

  • 1
Novak Đoković Karlos Alkaraz finale Vimbldon 2023 Foto: Tanjug/AP

Istopio je bodovnu prednost Novak Đoković u odnosu na i dalje prvoplasiranog na ATP listi Karlosa Alkaraza, iako još od finala Vimbldona nije zaigrao ni na jednom turniru.

Dok srpski teniser uživa u odmoru, sve je bliži prvom mestu na svetskoj rang listi najboljih tenisera, pošto je Španac izgubio bodove koje je pre godinu dana osvojio na turniru u Umagu.

Bodovna prednost španskog tenisera je manja za 150 poena, pa sad ima samo 430 bodova više u odnosu na Srbina - Alkaraz je na 9.225 bodova, dok je Đoković na 8.795.

Uprkos tome što su se prethodne nedelje igrali brojni turniri, nije bilo nikakvih promena među 10 najboljih na svetu.

Ono što svakako valja pomenuti jeste da je Rafael Nadal na 139. poziciji pošto ne igra već duže vreme zbog povrede i ove godine se neće vraćati na teren, pa je pitanje na kom mestu će završiti.

Ipak, kada je reč o srpskim teniserima tu je itekako bilo napretka. Pre svega veliki skok je zabeležio Laslo Đere, koji je u nedelju izgubio finale Hamburga od Saše Zvereva. Momak iz Sente je skočio za 19 pozicija i sada je na 38. mestu ATP liste sa 1.145 bodova.

Miomir Kecmanović je na 42. poziciji, Dušan Lajović je na 66. mestu, dok je Hamad Međedović nažalost pao za jedno mesto i sada je 147. na svetu.

(Telegraf.rs)

Video: Nole spreman za nastavak meča protiv Hurkača: Zagrevanje Đokovića koje nas vraća u detinjstvo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beograđani

    31. jul 2023 | 17:09

    Noleeeee,budi prvi još koju godinu,pa onda sa trona napusti tenis,kao kralj!!!!!! Puno sreće na predstojećim turnirima sa peharom u rukama!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA