Vreme čitanja: oko 2 min.

Legendarnog Amerikanca napali zbog izjave o Federeru i Nadalu, a on ponovio: Đoković je najbolji svih vremena

Vreme čitanja: oko 2 min.

Konors tvrdi da nije želeo da omalovaži švajcarskog i španskog tenisera, već ističe da je samo naglasio da je Đoković osvojio najviše Grend slem turnira

  • 4
Džimi Konors Foto: DON EMMERT / AFP / Profimedia

Nekadašnji američki teniser Džimi Konors izjavio je da nikada nije rekao da Rodžer Federer i Rafael Nadal nisu sjajni igrači, prenosi "Sportskida".

Konors je nedavno izjavio da Švajcarac i Španac ne mogu da budu najbolji igrači u svojoj eri zbog dominacije srpskog tenisera Novaka Đokovića. Legendarni američki teniser je odgovorio na kritike navijača Nadala i Federera.

- Oni su napravili takva pravila da su Grend slemovi postali važna stvar. Znate ono 'osvojio je mnogo Grend slemova i zato je najbolji'. Za mene, osvrćem se na svaki dan, svaki meč, svaki turnir, svaku godinu. Deluje da se to promenilo u poslednjih 15-20 godina, gde se sve vrti oko Grend slemova i koliko puta ste ih osvojili - rekao je Konors u svom podkastu.

Konors tvrdi da nije želeo da omalovaži švajcarskog i španskog tenisera, već ističe da je samo naglasio da je Đoković osvojio najviše Grend slem turnira. Đoković je osvojio 23 Grend slem trofeja, Nadal 22, a Federer 20.

- Ne kažem i nikada nisam rekao da Federer i Nadal nisu sjajni igrači. Samo sam rekao da je tu sada novi momak na vrhu liste i to je sve. Ima najviše Grend slemova u ovom trenutku. Nisam rekao da oni nisu sjajni igrači. Neću da kažem da jesu ili ako nisu. Oni jesu dobri igrači, a to su dokazali za ovih 15, 16, 17 godina i brojem osvojenih grend slemova. Samo sam rekao koliko je važan broj osvojenih Grend slem trofeja - rekao je Amerikanac.

On je podsetio da je Pit Sampras u jednom trenutku imao najviše osvojenih Grend slem titula (14), ali ga je 2009. nadmašio Federer, koji je na kraju osvojio 20 trofeja.

- Federer je prestigao Samprasa, a to je značilo da je Švajcarac najbolji teniser svih vremena, jer je imao više osvojenih Grend slem trofeja. Đoković sada ima 23 trofeja, što znači da je najbolji svih vremena - zaključio je Konors.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Nežno milovala i ljubila unuke: Dijana Đoković se istopila kad je ugledala Taru i Stefana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoks

    2. avgust 2023 | 11:16

    Nije čudo što su različita mišljenja ko je najbolji fudbaler svih vremena Pele,Mesi ili Maradona jer su igrali u različitim vremenima ali van pameti je komentarisati Noleta koji je osvojio najviše titula i ima najbolji skor u odnosu na niže plasirane od njega koji su igrali zajedno sa njim u istoj eri,jedino ako se kojim slučajem nije počeo u tenisu bodovati i umetnički dojam i lepota opreme koju nose igrači!?

  • Vladimir

    2. avgust 2023 | 20:55

    Logično. Bravo Džimi Konors!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA