Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedan od najboljih teniskih stručnjaka objasnio zašto će Đoković biti najbolji svih vremena

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je takođe poručio da mu se ne dopadaju priče o Alkarazu kao delu "Velike trojke"

  • 5
Patrik Muratoglu, Novak Đoković Foto: Tanjug/AP, Eurosport

Jedan od najcenjenijih teniskih trenera i stručnjaka, Patrik Muratoglu jasno je poručio da će Novak Đoković biti najverovatnije najbolji teniser svih vremena.

Bivši trener Serene Vilijams i Simone Halep je oduvek pohvalno govorio o srpskom teniseru je objasnio i zašto je tog stava.

- Novak će najverovatnije biti najbolji teniser svih vremena, ekstremno je blizu tome. Već 15 godina osvaja Grend slem titule. On uvek uspeva da nađe način da pobedi. Došao je kada su Federer i Nadal sve osvajali i nadmašio ih - rekao je Muratoglu.

On se osvrnuo i na vimbldonsko finale u kome je Alkaraz uspeo da pobedi Novaka Đokovića i spreči ga da osvoji 24. Grend slem i ukupno 8. titulu u Londonu.

- Bilo je to psihološki veoma naporno finale, a Novak je bio bliži pobedi nekoliko puta. U taj-brejku drugog seta, na brejk lopti u petoj deonici, ali videla se tenzija u njegovoj igri u ključnim trenucima. On je najtrofejniji igrač u istoriji i zato je teret na njegovim ramenima ogroman. Biti veliki favorit i uvek igrati za velike rekorde donosi veliki psihološki pritisak i postane neverovatan teret.

Takođe je istakao i da mu se ne dopadaju priče o izjednačavanju Alkaraza sa "Velikom trojkom".

- Velika trojka su Rodžer, Rafa i Novak, momci koji imaju više od 20 Grend slem titula. Zato bilo kome u muškom tenisu prišivati etiketu velike trojke nema smisla za mene. Đoković je taj koji dominira tenisom a onda je došao Alkaraz i osvojio dva Grend slem trofeja sa 20 godina, u neverovatnoj je poziciji i ima impresivne kvalitete. Ali davati mu status velike trojke za mene nema logiku - poručio je sadašnji trener Holgera Runea.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković jahao pastuva po proplancima Durmitora: Princ na belom konju postoji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    3. avgust 2023 | 12:01

    Koliki stručnjak treba da budeš, da bi video da je Novak Đoković već najbolji svih vremena, a ne da će biti i da je blizu toga?.U čemu i od koga to nije bolji kada je u pitanju tenis?.Ono što ga cementira na tom mestu je i to što je sve to osvojio u konkurenciji drugog i trećeg najboljeg svih vremena.Možda se i pojavi neko toliko dominantan, ko će osvojiti i više GS i biti možda i duže prvi na listi, ali u kojoj konkurenciji?

  • Marko

    3. avgust 2023 | 11:40

    Bravo

  • Coa

    3. avgust 2023 | 12:11

    Nece biti. Vec jeste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA