Vreme čitanja: oko 1 min.

Amerikanac nije prošao prvo kolo Grend slema, a sada kaže: "Đoković ne može više da napreduje"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bivši američki teniser, koji je uspeo samo jednom da se plasira u glavni žreb Grend slem i ispao već u prvom kolu, kaže da Đoković u ovim godinama više nema tu mobilnost

  • 8
Novak Đoković Foto: Tanjug / AP

Svi se, u ovim danima, osećaju pozvanim da komentarišu bitku Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza za ATP tron i Grend slemove. Analitičari sa prilično skromni biografijama sebi daju za pravo da analiziraju nivo igre slavnog srpskog tenisera, ali i mladog Španca koji je budućnost belog sporta.

Tako je Amerikanac Spenser Segura, igrač koji je uspeo najviše da dođeo do 193. mesta na svetu, kazao da Novak ne može više da napreduje.

- Velika je razlika u godinama. Alkaraz ima udarce koje niko nema. Pogađa uglove, ulazi u teren, zna izvan osnovne linije. Ima jednostavno sve udarce. Mislim da mu je čak i bekhend bolji udarac. Uspeo je da izvuče Novaka iz njegove zone - kazao je Segura evocirajući sećanja na finale Vimbldona.

Bivši američki teniser, koji je uspeo samo jednom da se plasira u glavni žreb Grend slem i ispao već u prvom kolu, kaže da Đoković u ovim godinama više nema tu mobilnost i fleksibilnost.

- Sada ima 36 godina, nemate tu rastegljivost u nogama koju ima Alkaraz. Jednostavno nemate, a Karlos je toliko napredovao uz svoj talenat da znate kada ide ka pobedi i u teškom meču. Mislim da će od ovog momenta, Alkaraz nastaviti da napreduje. Ne mislim da Novak može da više napreduje od ovoga, ne vidim to - naveo je Segura.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA