Vreme čitanja: oko 4 min.

Novak ekspres demolirao Monfisa: Đoković prepustio Francuzu pet gemova za plasman u četvrtfinale Sinsinatija!

Vreme čitanja: oko 4 min.

Još jedna fenomenalna partija srpskog tenisera

  • 5
Novak Đoković Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Fenomenalni Novak Đoković kao furija prolazi terenima Sinsinatija! Noćas je to na koži osetio simpatični Gael Monfis koji je imao snage da parira Srbinu samo prvih šest gemova, posle čega se njegova igra potpuno raspala - 2:0 (6:3, 6:2)!

Kako je meč odmicao, to je Monfis više grešio, a Novak ostao u potpunosti staložen i posao priveo kraju što je pre to bilo moguće.

Naravno, s obzirom na to da je meč i poprilično kasnio, to i jeste bio cilj. Jer Novaka već sutra ponovo uveče čeka četvrtfinale protiv Tejlora Frica koji je danas samo rekreativno bio na terenu protiv Dušana Lajovića, koji je predao meč zbog inficiranog nokta.

Krenuo je prvi set prilično zanimljivo. Odigravao je Gael neke dugačke i zanimljive razmene sa Novakom, ali se videlo da mu je forhend slaba tačka. Držao se Monfis do 3:3, a onda je usledio ogroman pad u igri.

Đoković je uzeo servis Francuzu, došao do mogućnosti da servira za osvajanje prvog dela igre, što je naravno i učinio.

Drugi set je već bio puka formalnost. Novak je momentalno napravio brejk, a onda kada je to učinio još jednom svima je bilo jasno ko ide dalje u četvrtfinale. Samo je bilo pitanje da li će to biti sa nulom.

Na kraju toga nije bilo. Francuz jeste vratio jedan brejk, ali to je bilo sve. Za ubedljivu pobedu Novaka za sat vremena.

Tok meča ste mogli da pratite i na Telegraf Sportu:

TOK MEČA

II SET

6:2 - E sada je to, to! Novak je u četvrtfinalu Sinsinatija! 

5:2 - Još malo će se produžiti ovaj meč. Ali Monfis ima i dalje dva brejka zaostatka u drugom setu. Novak opet servira za pobedu.

5:1 - BREJK! Pravi Monfis brejk da barem ovaj set ne bude rešen sa nulom. Opustio se malo sada Novak.

5:0 - BREJK! Novi brejk! Izgleda da će drugi set biti rešen sa nulom u korist Đokovića.

4:0 - Brutalno igra Novak. Još dva gema do pobede. Monfis kao da se predao.

3:o - BREJK! Sada već dupli brejk za našeg Noleta! Sjajno igra srpski teniser, a Monfis nastavlja da greši... Još tri gema do pobede.

2:0 - Bilo je manjih problema u ovom gemu. Stigao je Monfis do đusa, ali je potom na svu sreću Novak dobro odservirao i sprečio dalju dramu.

1:0 - BREJK! Ma tako je Nole! Još jedan prelep poen za kraj ovog gema. Borio se sada Monfis da sačuva servis, došlo se do đusa, a onda je Đoković upalio motore.

I SET

6:3 - GEM, SET! Novak bez problema uzima ovaj gem, a samim tim i prvi set protiv Monfisa.

5:3 - BREJK! Tako jeee! Novak pravi brejk! Duple greške, greške iz forhenda, sve je to uslovilo da Monfis preda oružje. Đoković sada servira za vođstvo u setovima.

4:3 - Vrlo bitan gem uzima Novak. Mada je Gaelu pripao najduži poen do sada, ujedno i najlepši, to nije poremetilo srpskog asa koji nastavlja da pravi pritisak.

3:3 - Deluje da za sada Đoković greškama održava rivala u igri. I ovoga puta je Monfis lako prošao kroz gem.

3:2 - Novak posle maestralnog poena stiže do trećeg gema u ovom setu. Ni ovoga puta nije dopustio da Gael uzme ijedan poen.

2:2 - Delovalo je da bi Novak u ovom gemu mogao da zapreti, stigao je do 30:30, ali su ponovo usledila dva dobra servisa Gaela.

2:1 - Lak servis gem i za Novaka. Sem duple greške, nije bilo drugih poteškoća.

1:1 - Imao je sada Novak lepu šansu, čak je i prišao na đus par puta, ali se Monfis dobrim servisima odbranio.

1:0 - Ni dva minuta nije potrajao ovaj gem. Uzima ga Novak sa nulom!

- Meč je počeo, a prvi servis imaće naš Novak Đoković.

KOMENTAR PRE MEČA

Novakov meč postavljen je kao poslednji na Centralnom terenu, tako da neće početi pre četiri po našem vremenu zbog kiše koja je napravila pometnju sa rasporedom. Pošto tereni u Sinsinatiju imaju reflektore, nema bojazni oko eventualnih prekida.

I Gael je već u poprilično poznim godinama. Napunio ih je 36, ali i pored toga pronalazi snagu da iznenadi rivale preko puta mreže. To je na svojoj mreži osetio u prethodnom kolu i Aleks de Minor.

Pitanje je, pak, koliko Monfis može da veže dve dobre partije u nizu. Novak će biti u potpunosti odmoran, jer je protiv Fokine koji mu je predao meč proveo samo oko 50 minuta na terenu.

Verovali ili ne, Monfis i Đoković će se sastati 22. put u karijeri, a sve prethodne duele dobio je Novak!

Prvi put je to bilo davnog 30. avgusta 2005. godine na US openu kada je Đoković slavio u pet setova, a poslednji put prošle godine na ATP Mastersu u Madridu kada je Novak slavio bez problema u dva seta.

(Telegraf.rs)

Video: Novak Đoković odradio poslednji trening u Crnoj Gori pred put u Sinsinati

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nosmoking

    18. avgust 2023 | 07:08

    To Noleee!!!!! 🫵🏻🫵🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻👊🏻🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • trener

    18. avgust 2023 | 05:17

    E moj Nolovich-u. Ti mislis da mozes bez prve serve protiv velicina poput Alkaraza i Zvereva?? Pa jesu li ti vrane mozak popila, ej?! Ti prve serve nikad nisi imao a sada dibidus nemash. Nemas ti care vise ista da trazis u vrhunskom tenisu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA