Vreme čitanja: oko 1 min.

Alkaraz spasio meč loptu, pa sprečio Đokovića da se vrati na 1. mesto

Vreme čitanja: oko 1 min.

Alkaraz preokrenuo protiv Hurkača

  • 0
Karlos Alkaraz Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Karlos Alkaraz, inače prvi igrač sveta, pobedio je Poljaka Huberta Hurkača u polufinalu mastersa u Sinsinatiju - 2:6, 7:6, 6:3!

To praktično znači da će Karlitos da ostane na prvom mestu ATP liste pred US Open, odnosno otpala je i poslednja opcija da se na tron vrati Novak Đoković kom je trebalo da osvoji turnir i da Španac ne uđe u finale. Podsetimo, Nole igra polufinale protiv Aleksandera Zvereva.

Bio je ovo treći duel Alkaraza i Hurkača koji je silovito otvorio meč i poveo sa 3:0. Doduše, i sam je najpre spasio dve brejk lopte pre nego što je uzeo servis rivalu.

Imao je Alkaraz priliku i da smanji na 3:2 i 4:3 pre nego što bi servirao, ali neiskorištene tri brejk lopte u dva gema uticale su na to da Poljak posle 39 minuta dođe i do drugog brejka za vođstvo od 1:0 u setovima.

Drugi set je doneo dosta sreće za Hurkača u trećem gemu, kada je Španac propustio čak tri brejk šanse.

Poveo je Hurkač i sa 4:3, nekako je sačuvao servis, zatimo olako stigao do 5:4, a zatim i do meč lopte pri rezultatu 40:30 na Alkarazov servis. Spasio se Španac u toj situaciji, tačnije Hurkač je promašio forhed koji nije trebalo, ušao je u taj-brejk gde je Poljak imao taj mini brejk, ali je na kraju poklekao - 7:4.

Nije Hurkač mogao da se vrati u trećem setu nikako. Jedva je osvojio prvi gem, da bi Alkaraza vezao tri i poveo sa 4:1. Na kraju, stigao je i do trijumfa - 6:3.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA