Vreme čitanja: oko 1 min.

Alkaraz zapretio Novaku pred finale Sinsinatija: "Hoću da osvojim titulu"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Španac je uz dosta muke izborio finale

  • 8
Karlos Alkaraz Foto: Tanjug - AP

Španski teniser Karlos Alkaraz, inače prvi igrač sveta, pobedio je Poljaka Huberta Hurkača u polufinalu mastersa u Sinsinatiju - 2:6, 7:6, 6:3!

Posle meča, španski teniser je analizirao igru koja mu je donela finale.

- Težak turnir za mene, sve mečeve igrao sam u tri seta ali sam srećan da dobijam takve duele, da ostajem psihički snažan. To je dobro za mene. Rastem tako, sazrevam zbog ovakvih mečeva. Zadovolljstvo je igrati ovde pred ovom publikom, radujem se finalu - kaže Alkaras.

Prvih deset brejk lopti u meču nije iskoristio, onda je uspeo na 11.

- Bila je to mentalna borba, morao sam da ostanem u igri i odigram mnogo dobrih poena. Često nisam ni imao šansu da igram poen jer je on sjajno servirao. Na brejk loptama je bilo teško tako da zaista nije lako. pričao sam sa trenerom, morao sam da ostanem tu u meču, znali smo da ću dobiti svoje šanse i iskoristit ih. U trećem setu se to i desilo. Veoma sam srećan što sam pobedio.

Izneo je i očekivanja od finalnog susreta.

- To je finale turnira Serije 1.000, tako da je to veliki izazov za mene. Ne znam još sa kim ću igrati, ali nije ni važno jer će svakako biti teško. Bićemo spremni i fokusirani, hoću da osvojim novu titulu - zaključio je teniser iz Mursije.

To praktično znači da će Karlitos da ostane na prvom mestu ATP liste pred US Open, odnosno otpala je i poslednja opcija da se na tron vrati Novak Đoković kom je trebalo da osvoji turnir i da Španac ne uđe u finale.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko cg primorje

    20. avgust 2023 | 08:01

    Druze uplati loto imas srece svaki mec... bog te vidio provukao si se se ali u finalu neces

  • Tatjana Deutschland

    20. avgust 2023 | 09:50

    Ti ćeš dečko vrlo brzo da se preforsiraš.... Sve ti hoćeš... Ali dok je Novak na turu imaćeš velikih problema.... Jedino na šljaci možeš nečemu da se nadaš....

  • Др

    20. avgust 2023 | 09:43

    Па и ј 'ођу белу лађу....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA