Vreme čitanja: oko 1 min.

E, zbog ovoga je Novak Đoković najbolji ikad: Još jedan podatak pokazuje koliko je Srbin ispred konkurencije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbin je pola čovek - pola tajbrejk

  • 1
Novak Đoković Foto: Aaron Doster / Getty images / Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković je još jednom uspeo da načini pravo čudo. Posle skoro četiri seta igre, slavio je najbolji igrač svih vremena protiv Karlosa Alkaraza sa 2:1 u setovima u finalu Mastersa u Sinsinatiju, čime je došao do svoje 39. titule na ovim turnirima.

Đoković je uspeo da dobije nešto, što je praktično bilo izgubljeno. Malo ko je verovao da će se vratiti nakon nekoliko spašenih meč lopti, ali i preživljenog taj-brejka u drugom setu.

Štaviše, to nije bio jedini taj-brejk, pošto su Alkaraz i Đoković i u trećem setu igrali taj-brejk, gde je Srbin nešto lakše slavio, a zanimljivo, upravo to je i pokazalo zašto se Novak Đoković može nazvati najboljim ikad.

Naime, Novaku Đokoviću je ovo bio sedmi put u karijeri da u nekom finalu velikog turnira (Grend slem ili Masters) igra taj-brejk, a koliko je nadmoćan, pokazuje i to da je sedmi put slavio u tim duelima.

Novak je prvi put slavio na ovaj način 2007. godine u Montrealu protiv Federera, potom je dve godine kasnije u Bersiju bio bolji od Monfisa, onda 2011. godine slavio je protiv Nadala u Majamiju, Šangaj je bio iduće poprište gde je pao i Del Potro.

Samo godinu dana nakon Kine, slavio je protiv Federera u Indijan Velsu, da bi isti teniser bio poražen i na Vimbldonu 2019. godine, dok je na kraju pao i Karlos Alkaraz u Sinsinatiju, ove, 2023. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Novak spasao meč loptu i posle skoro četiri sata epski srušio Alkaraza: Najbolji poeni sa meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    21. avgust 2023 | 10:35

    Ovu Noletovu pobedu posvećujem Riti Ori 👍💪😂🤣😅😇🐍🐱💔

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA