≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bivša GS šampionka o Novaku: "Želite da kažete da ste navijali za Federera ili Nadala, treći vam sve kvari..."

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ona je nastavila o toj temi velike trojke kojoj je prošlo vreme, ali Novaku lično nije

  • 10
Marion Bartoli Foto: Chryslene Caillaud / Panoramic / Panoramic / Profimedia

Marion Bartoli, bivša šampionka Rolan Garosa, biće u komentatorskoj ulozi na US Openu, analizirala je čitavu godinu Novaka Đokovića nakon osvajanja Mastersa u Sinsinatiju.

Francuskinja tvrdi da Novak ima prednost u Australiji zbog navijača, ali da na svakom drugom Grend slemu nema takvu podršku.

- Imam osećaj da mu je drugačije u Australiji zbog velike srpske zajednice koja živi tamo, ali na preostala tri Grend slema je veći izazov za njega. Mislim da se Novak uzdigne i postane jači kada je u nepovljnoj atmosferi - kazala je Bartoli, a onda u čitavu priču uključila Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

- Ljudi su navikli da se dva igrača suočavaju. Kada pogledate istoriju, tu su bili Borg i Mekinro, Sampras i Agasi, pa su naišli i Federer i Nadal. Nisu navikli na trećeg. Treći točak se gleda kao uzurpator. Želite da kažete da ste navijali za jednog ili drugog. Želite da kažete "navijao sam za Federera" ili "navijao sam za Nadala". Ne želite da dođe treća strana i odjednom osvoji sve. Sve je bilo oko tajminga. Ako pričate sa navijačima i igračima širom sveta, narod će vam reći da voli Novakovu ličnost i da poseduje toliko toga za poštovanje u igri. Ipak, za Rodžera gledaju da je elegancija, a za Rafu da je radnik koji je osvojio 14 puta Rolan Garos, tu nema mesta za trećeg - dala je svoju analizu Bartoli.

Ona je nastavila o toj temi velike trojke kojoj je prošlo vreme, ali Novaku lično nije.

- Novak je stekao poštovanje od svih, ali u smislu ljubavi, to je drugačije. Samo je u ljudskoj prirodi da bira jednu od dve strane, da nije potrebna treća. Kada bude završio karijeru, verovatno će stajati sam sa najvećim brojem Grend slem titula i sa svim šta je uradio u karijeri. Kako bih odgovorila na to, Đokovića još uvek ne možemo otpisati, možemo samo da kažemo da je na broju 23, a Alkaraz na samo dve. Možemo samo da kažemo da je dobro da Alkaraz i Holger Rune dolaze na scenu tako mladi i kompletni, mislim da će njih dvojica da preuzimu primat kada se Novak i Rafa penzionišu - kazala je Bartoli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    21. avgust 2023 | 20:41

    Jeste samo što gospodin elegantni a i gospodin radnik kad ostanu sami i pogledaju iza sebe mogu samo Novaka da vide.ISPRED SEBE.

  • sedi1

    21. avgust 2023 | 21:42

    .... da je malo htela da bude sportista a ne navijač shvatila bi da je NOVAK jedini imao njih dvojcu za takmac i izborio se sa njima a bogme sada to uspešno radi u sa 16 godina mlađim takmacom što će biti upisano u ISTORIJU TENISA, rivalstvo sa takvom razlikom u godinama.... to i to što je SRBIN to najviše boli,.... bogme dugo će boleti,... spremite sedative....

  • Č

    21. avgust 2023 | 21:13

    I onda Tvojoj sreći Dođe neko treći I ti ostaješ Sam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA