≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

"Ti si dar od boga!" Novak napravio šou na TV-u: Navijači prekidali intervju, voditelj umirao od smeha

Vreme čitanja: oko 4 min.

Đoković je bio sjajno raspoložen posle trijumfa nad Karlosom Alkarazopm

  • 1
Novak Đoković Printskrin: Youtube/Tennis Channel

Novak Đoković je posle pobede nad Karlosom Alkarazom gostovao na Tenis kanalu kod voditelja Prakaša Amritaja, nekadašnjeg tenisera, koji se našao u ulozi TV voditelja.

On sa Novakom ima sjajan odnos, a to se videlo i tokom razgovora, koji je u nekoliko navrata prekidan skandiranjem Novakovih navijača.

- Novače, kakav si ti tip. Kakav si tip! Bila je to jedna od najposebnijih stvari kojima smo mogli da prisustvujemo, ne znam odakle da počnem, ali hajde prvo da krenemo od tvog stanja. Imao si set i brejk zaostatka, kako si za ime Boga uspeo da stigneš tu gde si? - pitao je voditelj i "otvorio" Novaka.

- Uf, ne znam, čoveče. Ne znam, ima toliko da se priča, a nemam mnogo energije koja mi je ostala da budem iskren. Bila je to vožnja na rolekosteru za obojicu, počeo sam dobro, bili su veoma topli uslovi tokom dana, igrali smo skoro četiri sata i mislim da su se svakog sata uslovi na terenu menjali. Postajalo je lakše da se igra na terenu jer nije bilo sunca, a onda i toplote koju upija beton i onda isparava. To čini da je na terenu još toplije, osetio sam kao da sam doživeo toplotni udar ili nešto na početku.

- Imao je set i brejk prednosti, imao je kontrolu, odigrao sam jedan solidan gem sa dela terena na kom smo imali senku i odjednom sam rekao možda imam šansu da se vratim. Nastavio sam i verovao u to. Spasao sam meču loptu, onda je on spasao neke neverovatne meč lopte, igrali smo veoma napet gem da zatvorim meč na 5:4 u trećem setu, bilo je nekih neverovatnih poena, atleticizam od oba igrača… Ovo je bio jedan od najuzbudljivih, najkompletnijih i najtežih mečeva koje sam igrao, bez sumnje - počeo je Đoković.

Novak Đoković, Karlos Alkaraz, Masters Sinsinati 2023 Foto: Ian Johnson/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Videli smo svaki udarac koji je moguće zamisliti i videli smo nekoliko udaraca koje nikada nismo zamislili. Što se tiče strategije, deluje da ste se nadigravali, da li si reagovao instinktivno, da li je bilo uspona i padova strategije?

- Nemaš mnogo vremena da misliš. Kada oba igrača počnu da se osećaju ugodno i kada se naviknu na igru i uslove onda je neverovatno. Imali smo mnogo razmena u trećem setu, mnogo više nego u prva dva seta i manje grešaka, kvalitet tenisa se povećao i svaka razmena ti „oduzme noge i vazduh iz pluća“. Nemaš tada baš mnogo vremena, imaš 20 sekundi ili nešto tako da se regrupišeš i da nastaviš, otkucaji srca su ti na 300. Samo ponekad to radiš automtatski sa jedne na drugu stranu i nadaš se da ćeš na pravi način udariti loptu, da ćeš moći da nateraš protivnika da pati na terenu i da pogađa.

- U trećem setu mislim da sam igrao odlično, imao sam mnogo prilika da napravim brejk, ta meč lopta na 5:3. Znate… - zastao je Novak, a potom su se i on i Mislio sam: Čoveče, samo odustani, taj mi tu loptu. On vraća toliko lopti da je to neverovatno, uzbudljivo je igrati protiv njega, ali je ujedno i mnogo patnje to. Koliko je dobar što se tiče predstave, nadam se da su svi uživali jer mi sigurno nismo uživali toliko na terenu. Kada je sve završeno obojica možemo da budemo ponosni na borbu.

Danas nije bilo samo o tenisu, mnogo više od toga je bilo na stolu. Sa svim iskustvom, svim znanjem, sa svim kroz šta si prošao, kroz patnju i toliko mečeva da li uspevaš da ''kopaš’'' dublje nego ikada ranije?

Novak Đoković Foto: Michael Hickey / Getty images / Profimedia

- Moram da verujem da mogu i verujem i govorim sebi da takav način razmišljanja i njegovo negovanje predstavlja jedini način da mogu da se takmičim sa mladim momcima poput Alkaraza koji je lider nove generacije i ono što je uradio u poslednjih 24 meseci je teško pronaći nove pozitivne reči od onih koje smo već rekli. Pohvale su tu, neverovatan tip, nosi se dobro na terenu i van njega, neverovatan igrač. Jedini način za mene da nastavim da igram u ovim godinama je da povećam još više rad tokom čitavog dana, da mislim na svaki i najmanji detalj koji će mi pomoći da održim visok nivo.

- Kao što sam rekao na terenu, ovakvi mečevi i momenti samo opravdavaju one teške dane i težak rada kada nisam motivisan kao možda pre 15 godina kada sam bio mladi mladić. Ja sam i dalje gladan (za uspehom), zapravo stvarno sam gladan jer nisam jeo ništa ceo dan. (smeh). Drugačije je danas, moram da biram trenutke gde želim da budem na najvišem nivou, moram da radim pametno, da pravim strategiju sa timom po pitanju pripreme, treninga i pristupa koja će mi omogućiti da budem najbolji na turnirima koje želim.

- US Open i grend slem turniri su moji najveći ciljevi tokom godina, kada sam došao ovde u Sinsinati nisam znao kako ću se osećati jer nisam igrao na betonu od februara, nisam bio u SAD dve godine. Bio sam uzbuđen, hteo sam da odigram nekoliko mečeva pre Njujorka, nisam mogao da zatražim bolji turnir od ovog, do finala nisam izgubio ni set, igrao sam sjajan tenis, danas je ovo bio najbolji način da krunišem sve ovo“, završio je Đoković, a onda mu je voditelj poručio.

- Ti si dar od Boga - rekao je voditelj Novaku na samom kraju intervjua.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LELA

    22. avgust 2023 | 11:33

    I jeste dar od Boga, veruje u Boga i to mu psihicki daje snagu da istraje, jedan je Nole na celom svetu, neka mu Bog da samo zdravlje.Idemo dalje Novace.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA