≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Srbija vodi protiv Španije: Đere slavio protiv Ramosa, Đoković može da obezbedi finalni turnir Dejvis kupa!

Vreme čitanja: oko 5 min.

Kakva predstava Lasla!

  • 0
Laslo Đere Foto: Tanjug/AP

Teniska selekcija Srbije na pobedu je od prolaska na finalni turnir Dejvis kupa pošto je Laslo Đere u Valensiji savladao Alberta Ramosa sa 6:4, 6:4 i doneo prvi bod protiv selekcije Španije u grupnoj fazi ovog prestižnog takmičenja.

Đere je odradio svoj deo posla, a sada je red na Novaka Đokovića koji će moći da zaključi čitav posao protiv Alehandra Davidoviča Fokine, obezbedi prolaz dalje, a ujedno eliminiše Španiju iz daljeg nadmetanja.

Srbiji su znatno porasle šanse otkad je obznanjeno da Karlos Alkaraz neće biti deo španske selekcije.

Sada je sve jasnije da bi češka i srpska reprezentacija mogle dalje iz te grupe, a Španija i Južna Koreja neće pri kraju godine biti u Malagi ukoliko Novak slavi.

Od Vimbldona, Đere prikazuje sjajnu igru i u tom tonu je odigrao protiv Ramosa kojeg je gurao konstantno ka porazu i stvarao mnogo bolje brojke od protivnika.

Brejk u petom gemu prvog i sedmom gemu drugog seta: Laslo je demonstrirao pametnu igru, dostojnu drugog reketa Srbije.

Samo je u jednom gemu dozvolio protivniku da dođe do 30:30, dok je sve ostale svoje servis gemove sa lakoćom rešavaju u svoju korist.

Kao što je rečeno, Laslo je namestio loptu na volej, a sada je na Đokoviću da postigne pobedonosni gol protiv Davidoviča Fokine.

Ukoliko se nekim slučajem desi da Novak ne uspe da opravda ulogu velikog favorita, situacija bi se zakomplikovala uplitanjem dubla u čitavu priču.

Ipak, papir kaže jedno, a to je da bi Đoković mogao da istim udarcem reši tri muve - pobedu, prolazak na finalni turnir i elimacija Španije iz daljeg takmičenja.

ĐERE - RAMOS 6:4, 6:4

DRUGI SET

6:4 - MEČ I PRVI BOD ZA SRBIJU! POBEDA ĐEREA!

5:4 - Bez izgubljenog poena je Španac smanjio, ali sada sledi onaj teži deo posla, a to je eventualni brejk koji bi ga spasao brzog poraza. Đere je u idealnoj situaciji da zaključi priču.

5:3 - Isti tempo i isti uspeh... Ramos će posle ove potvrde servirati za ostanak u meču.

4:3 - BREEEEEEEEJK SRBIJA! Kakva tri forhenda je plasirao Đere! Tri puta je vraćao Ramosa na djus, a onda je počeo da prebacuje tas na svoju stranu. Jednu brejk loptu nije iskoristio, ali je na drugoj ostao u razmeni i sačekao grešku protivnika. Naša selekcija je veoma blizu prvom bodu protiv Španije.

3:3 - Evo ga onaj ritam koji smo gledali u prvom setu: Laslo je prebrzo došao do novog izjednačenja. Nema energije kod španske publike, Ramos ne dobija mnogo sa tribina, iako bi to bilo prirodno.

2:3 - Iako je u jednom momentu postojala možda šansa, dva nekontrolisana riterna su Ramosu dala novu prednost u gemovima.

2:2 - Srpski teniser je imao mnogo sreće na 30:30, jer je ispalio jedan forhend koji je od sajle završio direktno u levi ćošak. Nakon toga servis viner i ponovo je egal.

1:2 - Malo manje Laslo preuzima inicijativu u ovoj deonici, ne uspeva da produži poene niti da naudi protivniku. Ramos je pojačao i u ovoj konstalaciji se očekuje mnogo veća borba.

1:1 - Dva vrhunska servis vinera za rešene probleme od 30:15. Nastavlja Đere sa dobrom igrom.

0:1 - Siguran je bio Ramos sa četiri poena u nizu. Ovo mu je bilo potrebno za samopouzdanje, jer je imao sedam neiznuđenih greški više u prvom setu.

PRVI SET

6:4 - SEEEEET SRBIJA! As servisom završava Laci ovaj deo priče! Ramos se bunio, mislio je da je bila loptica u autu, ali nije imao više čelendža, tako da je naša selekcija došla do prednosti.

5:4 - Šteta! Moglo je sa 40:0 da dođe do 40:30, ali je u jednom reliju Đere izbacio lopticu u aut. Sada će servisom imati momenat da zaključi set.

5:3 - U neverovatnom ritmu nastavlja Laslo da osvaja svoje servis gemove. Ponovo bez izgubljenog poena. Srpska selekcija je na pragu velikog vođstva.

4:3 - Jak intezitet i brzi poeni. Pokušavao je Đere iz riterna da rizikuje i nije se isplatilo. Srbija je i dalje u prednosti protiv Španije, ali će morati da se zadrži distanca.

4:2 - Kakva potvrda... Srpski teniser je dobio 12 poena u nizu, ima samo jednu neiznuđenu grešku u dosadašnjem delu meča i sve ide ka tom bitnom setu.

3:2 - BREEEEEJK SRBIJA! Kakav gem Đerea! Sa nulom je uspeo da oduzme servis Ramosu koji je u očaju tražio proveru, ali je loptica iz jednog ritern balona završila u autu za 0:40. Nakon toga, nova greška i Laslo je sada u dobroj prilici da odvede našu reprezentaciju do prvog seta.

2:2 - Đere je sada došao do prvog asa, a u svoja dva servis gema je izgubio samo jedan poen. Prilično je agresivan, izlazi na mrežu i poentira. Nastavlja se sigurna njegova igra.

1:2 - Španija ponovo vodi na pogon dva asa Ramosa koji je sada svoj deo posla ostvario veoma lako i brzo. Nije Laci mogao ništa više da napravi od ovog gema.

1:1 - Furiozni Laslo lako poravnava. Izgubio je jedan poen posle riterna Španca na 40:0, ali to ni najmanje nije poremetilo situaciju. Ovo je ohrabrujuće i potvrda je Đere u dobroj formi.

0:1 - Morao je Ramos da se dobro pomuči da osvoji uvodni gem. Dva puta je bio na djusu, a njegova sreća je što je oba puta išlo u njegovu stranu zbog dve neiznuđene greške Đerea. Jedna loptica je završila iznad osnovne linije, a druga u mreži. Španija vodi.

PRE MEČA

Srpska selekcija je u prvoj rundi slavila protiv Južne Koreje, dok je španska poražena od Češke i nalazi se pod eliminacijom u svojoj kući.

Ono što dodatno hrabri Srbiju jeste da je i Novak Đoković od skorije u stroju, pa će odmah nakon meča Đerea i Ramosa on odigrati svoj duel protiv Alehandra Davidoviča Fokine.

Ukoliko bi i Laci i Novak slavili, to bi značilo da srpska reprezentacija ide na finalni turnir Dejvis kupa u Malagu, dok bi Španija izgubila svaku šansu za dalje takmičenje.

Ulog je veliki, a ako ne bi imali dve pobede u singlu, lomilo bi se na dublu gde Nikola Ćaćić i Miomir Kecmanović igraju protiv Davidoviča Fokine i Marsela Granoljersa.

Iz te grupe, Češka je već obezbedila prolaz dalje, dok je Južna Koreja eliminisana.

(Telegraf.rs)

Video: A video that will be watched for years: What Novak Djokovic said from the balcony

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA