≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novak posle plasmana u finale Dejvis Kupa: "Osvajanje pehara je naš cilj, na devetom sam nebu"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novak je prezadovoljan posle pobede i plasmana u finale Dejvis Kupa

  • 8
Novak Đoković Printscreen: Twitter/@ArabTennis20

Najbolji srpski teniser Novak Đoković odveo je Srbiju u finale Dejvis Kupa pošto je savladao Alehandra Davidoviča-Fokinu.

Srbija je tako, posle pobede Lasla Đerea nad Albertom Ramosom-Vinjolasom, kao i trijumfa nad Južnom Korejom od 3:0 obezbedila učešće među osam ekipa na finalnom turniru na koji su se već plasirale selekcije, Holandije, Češke i Kanade.

Posle meča sa Davidovičem-Fokinom, Novak je objasnio koliko mu znači nastup u nacionalnom timu.

- Da, na devetom sam oblaku trenutno. Igrati za svoju zemlju, za Srbiju je nešto potpuno drugačije. Velika odgovornost i pritisak, ali i velika privilegija i čast. Drago mi je da sam uspeo da doprinesem sa ovom pobedom i ovim poenom. Na žalost, španska publika je želela da prođu, ali nisu uspeli. Mi smo uradili dobro u singlu i sada ćemo pokušati protiv Češke da obezbedimo prvo mesto u grupi kako bismo imali bolji žreb u Malagi.

Voditelj programa je potom upitao Novaka koliko je bilo teško da se spusti sa "devetog oblaka".

- Dobro pitanje. Bilo je teško. Sve se dešavalo brzo, u tih nekoliko dana, Toliko sam bio srećan zbog pobede u Njujorku i proslave kod kuće. Ostaviti familiju kod kuće nikad nije lako. Došao sam svojoj drugoj familiji. To mi daje najveću radost i divne emocije da mogu da igram za svoju zemlju. Na početku sezone sam rekao da su prioritet Grend slemovi i nastup za nacionalni tim. Hoću da doprinesem koliko god mogu i evo tu smo. Cilj je ispunjen, mi smo u Top 8.

Teški su bili uslovi.

- Naravno, bio sam oduševljen da dobijem pet gemova zaredom. On je igrao agresivno. Bilo je izuzetno teško i vlažno. Čak je i publika počela da vrišti: "Vazduh, vazduh, hoćemo vazduh". Klima radi, ne znam šta se desilo. Verovatno su to bili najtopliji uslovi u kojima sam igrao u dvorani.

O Dejvis Kupu.

- Značilo bi mnogo, to je naš cilj. Imali smo izuzetnu godinu 2010. kada smo uzeli Dejvis Kup. Igrali smo finale 2013. i još 3, 4 puta polufinale. Format se menja, sada je svaki poen važan. Ako ne pobedite dva meča u singu morate da pobedite u dublu, a mi nemamo baš mnogo dubl iskustva u timu. Pokušavamo da radimo na tome. Nadamo se da ćemo u Malagi moći da budemo kompletni, da budemo zdravi i da dobijemo pauzu da se borimo za trofej.

(Telegraf.rs)

Video: Srpska truba u Španiji: Pogledajte kako se navija za Đokovića, čitav orkestar je tu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crnogorac

    15. septembar 2023 | 19:58

    Svaka cast osvojiylti usa open istrosen umoran odigrati za reprezentqciju kapa dolje

  • Marko cg primorje

    15. septembar 2023 | 20:07

    Ne radja se vise ova velicina

  • Lucifer

    15. septembar 2023 | 21:14

    Nek se Jokić ugleda na Novaka. Može on doneti 50 prstena Nba, ali ako ne igraš za reprezentaciju nije to to. On je odmah posle napornog meča došao da igra, što se tiče kupa optimističan sam možemo do titule.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA