≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izašla nova ATP lista: Novak siguran na prvom mestu do početka novembra, a onda...

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nije bilo promena u odnosu na prošlu nedelju

  • 2
Novak Đoković, Karlos Alkaraz, Masters Sinsinati 2023 Foto: AP/Tanjug

Dejvis kup nedelja je iza nas, možemo biti zadovoljni rezultatima reprezentacije Srbije predvođene Novakom Đokovićem, ali isto tako i pogledom na ATP listu.

Većih promena nije bilo, pa je Nole ostao na prvom mestu sa 11.795 bodova, dok je Karlos Alkaraz drugi sa skorom od 8535. Dakle razlika je ostala identična, 3260 bodova i za Novaka neće biti problema do novembra meseca.

Đoković brani daleko više do kraja sezone, tu su titule iz Tel Aviva, Astane i Torina, kao i finale Pariza, dok Španac može samo da profitira. Uz to, srpskog asa nećemo gledati u Kini, ali ono što je najbitnije jeste činjenica da i dalje drži sve u svojim rukama.

Nole je ujedno započeo 391. nedelju na vrhu i tako podebljao svoj rekord i približio se koti 400.

U top 50 viđene su samo dve bodovne promene, a jedna od njih je uticala na skok Miomira Kecmanovića za jedno mesto, pa je sada 47. Laslo Đere je i dalje 37. dok je Dušan Lajović 52. drugi teniser planete. Hamad Međedović je takođe skočio za poziciju i trenutno je 120. na listi.

Na WTA listi viđena je jedna bitnija promena, a to je proboj Barbore Krejčikove među deset teniserki. Ona je tokom nedelje osvojila turnir u San Dijegu. Finalistkinja istog takmičenja Sofija Kenin je skočila za čak 40 pozicije i sada je 53. dok je najbolja Olga Danilović zadržala 109. mesto.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković stigao u Španiju da se bori za reprezentaciju Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eNL

    18. septembar 2023 | 11:15

    al je Alkaraz pao dobro, pa da je pao iz aviona bi mu bilo lepše. Jak mi je ovo bio broj 1 😃😃😃Alkaraz koji ne može da brani svoje mesto broj 1 ni dvije hefte!!! Bravo Nole, tako smo se dogovorili , ostani ti i dalje na mesto broj 1 . To je tvoje .

  • nibrS

    18. septembar 2023 | 09:38

    No1e !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA