Vreme čitanja: oko 1 min.

Cicipas: "Đoković kao da želi osvetu, ne znam šta i kome želi nešto da dokaže"

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ali, napominjem, on nema šta da dokazuje", poručio je Grk

  • 61
Novak Đoković, Australijan open 2023, Stefanos Cicipas pehar Foto: Tanjug/AP

Grčki teniser Stefanos Cicipas smatra da je glavni razlog uspeha Novaka Đokovića to što on uvek pokušava da dokaže da neko nije u pravu.

Cicipas navodi da motivacija da se nekome nešto dokaže uvek tera Đokovića da ostane gladan kada je u pitanju uspeh.

- Ako idemo po brojevima, Novak Đoković je definitivno najbolji. Obara rekord za rekordom. I zadržava žeđ, a nema više šta da dokazuje, napominjem. To je njegov karakter. Nikad nije srećan. Kao da uvek pokušava da nekome nešto dokaže. Ne znam šta i kome. Kao da želi osvetu. Njegovo oko sija.

Govoreći o tome ko je uticao na većinu mladih da igraju tenis na najvišem nivou, Cicipas je bez dileme istakao da je to Švajcarac Rodžer Federer.

- Ako je kriterijum ko je najviše inspirisao svet i ko je imao najveći uticaj, to je definitivno Federer, sa velikom razlikom. Mislim da neće biti niko drugi ko može da mu parira.

Podsetimo, o Đokoviću je govorio i Rafael Nadal koji je otkrio zašto nije čestitao Noletu titulu na US Openu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • teorija zavere

    19. septembar 2023 | 08:26

    Cicipas je u pravu kada kaže da je Federer najviše uticao na mlade igrače, ali uzrok tome je što se Federer pojavio u onome što stranci zovu "weak era", tj. period slabe konkurencije. Kada je Federer počeo da igra Sampras je polako odlazio u penziju, a Agasi je imao više godina i penzionisao se 2006, sa 35 godina. Federer je osvojio prvi GS 2003. Ko je sve bio u vrhu na kraju godine u tom periodu? 2003: Roddick, Federer, Ferrero, Agassi 2004: Federer, Roddick, Hewitt, Safin 2005; Federer, Nadal, Roddick, Hewitt 2006: Federer, Nadal, Davydenko, Blake Od ozbiljnih protivnika je imao Agasija pred penzijom i mladog Nadala (19 tj. 20 godina). Dakle nije imao pravu konkurenciju i osvajao je mnogo turnira. Uz to je imao Nike kao sponzora koji se pobrinuo za dobar marketing. Kada je Nadal počeo da pobeđuje Federera to je bila win-win situacija za Nike koji je onda promovisao "najveće rivalstvo u istoriji tenisa". Čak i danas to tvrde iako su Novak i Nadal odigrali više međusobnih mečeva od kojih su neki bili baš istorijski, poput onog maratona u Australiji. E onda se pojavio "mali iz Srbije", koji je prvih par godina imao zdravstvene probleme. Kada je 2010. rešio te probleme njegov potencijal i rad su došli do punog izražaja i titule su se ređale kao na traci. Federeru će ostati titula najelegantnijeg tenisera, a Novaku najboljeg. Koliko znam ovo nije umetničko klizanje već tenis.

  • Bokara

    19. septembar 2023 | 07:50

    Ovi svi imaju žestok kompleks od Novaka.I može da priča ko šta hoće.Ali ga većina igrača mrzi.Ali Grk da ga mrzi,klošar jedan.

  • DelijaCh

    19. septembar 2023 | 07:55

    Još je on mali i sitan da bi davao ovakve izjave.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA