≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šta je sve Nadal rekao o Đokoviću i kako je pokazao koliko ga boli uspeh Srbina? "Mogu da osvojim još 3 GS..."

Vreme čitanja: oko 2 min.

Priznao je ono što su mnogi pretpostavljali, a što je do sada samo vešto krio

  • 30
Rafael Nadal, Novak Đoković Foto: Shaun Brooks / Actionplus / Profimedia

Intervju koji je Rafael Nadal dao za Movistar+ izazvao je velike polemike u teniskoj javnosti zbog onoga što je rekao o svom najvećem rivalu Novaku Đokoviću.

Mnogi Novakovi navijači su razočarani gorčinom kojom je Nadal pričao o Novaku i njegovoj ambiciji da bude najbolji svih vremena.

Iz kratke analize Nadalovih reči, ali i njegovog govora tela, može se videti da ga i da boli što više nije najbolji po broju Grend slemova, iako je to želeo drugačije da prikaže.

Nadal je otkrio da nije slao poruku Đokoviću posle osvajanja US opena, priznao je da nema mnogo prijatelja na turu, ali i da bi jednu stvar promenio u karijeri, a to je da se ugleda na Novaka kako bi mu karijera bila dugovečnija.

- Ne osećam ništa kada vidim Đokovića kako pobeđuje. Da, želeo sam da budem teniser sa najviše Grend slemova u istoriji, to je ono što je sport. Ali to nije opsesija, ne frustrira me to. Neko je bolji od mene. Mislim da sam u okviru svojih mogućnosti učinio sve da stvari budu što bolje za mene. Verujem da bi bilo frustrirajuće za Đokovića da to nije postigao i možda je zato on to i postigao. Imao je sposobnost, izveo je ambiciju do maksimuma. Bio sam ambiciozan, ali sa zdravom ambicijom koja mi je omogućila da stvari vidim u perspektivi, da se ne ljutim previše kada stvari nisu išle dobro za mene na terenu. To su kulture. Zadovoljan sam time.

Novak Đoković, Rolan Garos, Kasper Rud Foto: Tanjug/AP

- Mislim da Đoković živi tu Grend slem priču na malo intenzivniji način od mene i ostalih tenisera. Za njega bi bila velika frustracija da nije ostvario taj rekord - rekao je Nadal i tako razgnevio mnoge na društvenim mrežama kojima je Novak idol, a posebno i priznanjem da mu nije čestitao na osvajanju US Opena.

- Istina je da još nisam poslao nikakvu poruku Đokoviću iz čistog neznanja. Kada osvojiš nešto tako važno, iz iskustva znam da je bolje odvojiti vreme da ceniš tu poruku. Poslaću je, ali nisam još nisam to uradio - rekao je Nadal i dodao da je Alkarazu ipak čestitao na Vimbldonu.

- Naravno, slao sam poruke Karlosu Alkarazu kada je pobedio ili kada je trebalo da pobedi. Ostali... na "turu" nemam mnogo prijatelja, ja sam iz druge generacije. Razgovaram sa Federerom s vremena na vreme.

Novak Đoković, Vimbldon, Karlos Alkaraz Foto: AP/Tanjug

Ipak, jednu stvar je Nadal priznao, da bi u karijeri promenio jednu stvari i da bi uradio isto što i Đoković, koji je pametnijim pristupom produžio karijeru.

- Promenio bih mnoge stvari u svom životu i karijeri. Doneo sam pogrešne odluke kada je u pitanju zaštita moj fizičkog stanja i forme. Radio sam to kada sam bio mlađi, ali godinama sam bio jedan od najboljih igrača na turu. Ali Đoković je bio bolji jer mu je njegov način igre omogućio da igra više od mene. Ali ja još mogu da se vratim i osvojim još tri Grend slema, iako je to malo verovatno. Ali napravio sam grešku razmišljajući o onome što sam mislio da je najbolje - rekao je Nadal.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA