Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je dokaz da Nadal zbog povreda nije propustio mnogo više turnira od Đokovića

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brojke govore za sebe

  • 3
Novak Đoković, Rafael Nadal Foto: youtube/Australian Open TV

Osvajanjem US Opena, koji mu je tokom nekoliko poslednjih godina izmicao iz ruku, Novak Đoković je došao do brojke od 24 Grend slema i tako postao apsolutni vladar u profesionalnoj eri kada je taj paramtear u pitanju.

Naravno da su ubrzo ponovo pokrenute teme u vezi sa teniskim "GOAT-om" i time da li on bolji od Rodžera Federera ili Rafaela Nadala.

Nekako je Španac u tim raspravama zbog svojih povreda ipak ispao u drugi plan, međutim to se često opravdavalo rečima da je on zbog povreda odigrao daleko manji broj turnira u odnosu na Novaka. Brojke ipak kažu drugačije.

Zaista srpski as ima veći broj ušečša na najvećim takmičenjima u svetu belog sporta, ali ta razlika nije toliko velika koliko se nekada ističe.

U nastavku možete videti kako taj odnos izgleda i broj osvojenih pehara dva tenisera. Zaključak je da je Nole odigrao sedam velikih turnira više i osvojio jedanaest titula plus u odnosu na Nadala.

(Telegraf.rs)

Video: Đoković odradio prvi trening u Valensiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    21. septembar 2023 | 15:58

    Pa kome to može još da ne bude jasno da je Novak Đoković najbolji teniser svih vremena?Pogotovo nekome ko prati tenis.Možeš da padneš sa Marsa pa da nešto lupaš bez argumenata da lečiš svoju sujetu, ali nema tu šta da se polemiše, to je činjenica.

  • Džoni

    21. septembar 2023 | 17:14

    Pa naravno da je laž...da je za Noleta važila ista priča,ne bi imao sramnu diskvalifikaciju sa US opena,a da ne spominjemo političke/kovid zezancije što je imao na Australijan openu,pa bi sad imao minimum 26 titula i odavno bi bila završena priča,čak bi glat mogao da ode u penziju,jer je objasnio sve ( mada i ovako je )...

  • RG

    21. septembar 2023 | 16:18

    I šta ćemo sad?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA