≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Rafaelu Nadalu zabranjeno da igra na Olimpijskim igrama, ali evo kako ipak može da bude u Parizu!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Takva je bila situacija i sa Rodžerom Federerom pre par godina

  • 7
Rafael Nadal, Novak Đoković Foto: Shaun Brooks / Actionplus / Profimedia

Španski teniser, Rafael Nadal već duže vreme nije na teniskim terenima zbog teške povrede, a kako je i sam istakao, sledeća sezona će mu najverovatnije biti i poslednja. Velika želja mu je da se nađe i na Olimpijskim igrama u Parizu, ali pravila mu brane da se tamo nađe!

Naime, pravila ITF-a jasno nalažu da je svakom teniseru koji nije nastupao za svoju zemlju u poslednje dve godine na Dejvis kupu zabranjeno da se nađe na Olimpijskim igrama u Parizu. Pošto je Španija ispala iz ovog takmičenja, a Rafa u njemu nije uzeo učešće ni ove godine, to znači da ne ispunjava uslove za odlazak u glavni grad Francuske.

Sa druge strane, naš Novak Đoković tih problema nema. Igrao je za Srbiju u septembarskom prozoru, igraće i na finalnom turniru koji je na programu krajem novembra u Malagi, a isto tako će voditi tim naše zemlje na Olimpijskim igrama ukoliko bude u dobrom zdravstvenom stanju.

Međutim, postoji jedan način da Nadal "zaobiđe" propise i ipak ode u Pariz.

Mnogi se sećaju da je i Rodžer Federer bio u sličnom sosu pred prethodne Olimpijske igre, pa je uspeo da uz pomoć Švajcarskog teniskog saveza prebrodi ovu pravnu zavrzlamu i ipak dogovori nastup u Tokiju.

Uprkos svemu, Švajcarac tada nije otišao u Japan zbog povrede. Nadal sada planira da uradi istu stvar i ima veliku želju da se u dublu takmiči sa mladim Karlitosom Alkarazom u pohodu na medalju.

Ostaje da se vidi da li će Nadalu "progledati" kroz prste, odnosno da li će mimoići oštre propise ITF-a i ipak zaigrati na svojim poslednjim Olimpijskim igrama.

Pošto je Rafa već sprečen da nastupa zbog povrede, to mu se samo može uzeti kao izuzetak. Isto tako, Nadal može da se "provuče" i ako nije imao rejting u periodu koji prethodi Olimpijskim igrama, a koji bi mu omogućio učešće.

Teniser može da uzme učešće i ukoliko za njega nije bilo mesta u reprezentaciji, jer je bilo bolje rangiranih tenisera zbog čega nije bilo ni poziva, kao i zbog toga što se u prošlosti isticao na Olimpijskim igrama ili u Dejvis kupu. Jasno je da ovo poslednje pravilo sve govori.

(Telegraf.rs)

Video: Staša i pored hendikepa ne odustaje od želje da zavlada tenisom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    23. septembar 2023 | 11:44

    Aaaaaa sad je meni jasno zasto je djokovic pre neki dan odigrao onaj jedan mec za reprezentaciju....to pravilo treba da bude konstantono!ne igras za reprezentaciju nema olimpijade a ne da igras jedan mec da bi ispostovao pravila!

  • Kraljevčanin

    23. septembar 2023 | 13:05

    Nemojte da Vas iznenadi globalistička zloba i da Nadal zaigra na OI a da Noletu zabrane zbog toga sto recimo nije vakcinisan za novu plandemiju.

  • Bata Leki

    23. septembar 2023 | 12:04

    I treba da igra, neka glupa pravila

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA