Vreme čitanja: oko 2 min.

Novakova organizacija postaje sve uticajnija: Trener GS šampionke grmi na moćnike i traži pomoć od Đokovića

Vreme čitanja: oko 2 min.

Stefan Vukov, koji vodi brigu o karijeri Elene Ribakine

  • 1
Elena Ribakina, Novak Đoković, Vimbldon 2023 Foto: Steven Paston / PA Images / Profimedia

Organizacija koju je Novak Đoković pokrenuo kako bi pomogao teniserima i teniserkama (PTPA), sve više dobija na značaju i postaje oruđe igrača koji se sve više žale upravo na tu adresu kada imaju problema sa ATP ili VTA.

Poslednji primer je otvoreno pismo koje je na društvenim mrežama objavio trener Elene Ribakine, Stefan Vukov.

Hrvatski trener je na svom Instagram nalogu objavio koliko je revoltiran zbog odnosa VTA prema Ribakini.

Naime, Ribakina je trenutno peta teniserka sveta i trebalo je da bude slobodna u prvom kolu turnira u Tokiju.

Međutim, dan pred turnir pravila su promenjena i Ribakina je postavljena da igra prvo kolo.

Kazahstanska teniserka rođena u Moskvi bila je besna zbog toga i revolt je iskazala javno na društvenoj mreži X, gde je napisala "Hvala zbog promene pravila u poslednji čas, Sjajna odluka VTA, kao i uvek" - sarkastično je poručila bivša šampionka Vimbldona i veoma brzo i obrisala poruku, ali je ona nastavila da kruži po mrežama.

Brzo nakon toga Ribakina je odustala od turnira, a kao razlog je navela da je povređena i da zdravlje mora da joj bude prioritet.

Ali, nema sumnje da je ovakav odnos VTA "pogurao" odluku o odustajanju sa turnira.

Sada se javio i njen trener, Stefan Vukov, koji je besan zbog promene pravila po kojoj je njegovoj pulenki oduzeta privilegija da bude slobodna, što je prema renkingu i zasluživala, ali je preko noći odlučeno da umesto dosadašnjih osam, samo najbolje četiri teniserke budu slobodne u prvom kolu.

- Ima li razloga da se uopšte teniserke takmiče pre Kankuna, jer je većina već obezbedila završni turnir osam najboljih? Razlog je što su mnogi turniri obavezni, dobijate kaznu ako se ne takmičite. Igrači uvek plaćaju posledice. Sistem ne funkcioniše, marketing je užasan, kao što možete i da vidite da se Elena kvalifikovala nekoliko nedelja ranije, a tek juče je VTA odlučio da nešto objavi. Treba nam transparentnost. Svi igrači to moraju da razumeju šta se dešava. Prestanite da krivite igrače za greške koje sistem sam napravi - poručio je Vukov i u objavi tagovao PTPA, očekujući pomoć Novakove organizacije.

Upravo na ovakve situacija Novak i njegova organizacija godinama ukazuju, a sada im je pomoć zatražila faktički i jedna od najboljih teniserki sveta, koja je godinama u svetskom vrhu, Grend slem šampionka sa Vimbldona prošle godine i finalistkinja Australijan opena iz ove.

Nema sumnje da će Ribakina, kao i njen trener ubrzo dobiti priliku da se preko Novakove organizacije čuje njihov glas.

(Telegraf.rs)

Video: Srpska truba u Španiji: Pogledajte kako se navija za Đokovića, čitav orkestar je tu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lucky

    27. septembar 2023 | 12:13

    Moze da se napise i da je Novakova organizacija najjaca ali,to jednostavno nije tacno! Postoji samo jedan nacin da ta organizacija napreduje i bude u stanju da se suprotstavi adekvatno.Novak na tome ne radi!!!Ovo sto rade je ,,mlacenje prazne slame,,.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA