≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ko je crnogorski političar koji traži suspenziju Đokovića? Narativ protiv Srba, već pominjao Novaka...

Vreme čitanja: oko 2 min.

Trenutna se u javnosti najviše poznaje po poziciji analitičara u medijima koji dele slične anti-srpske vrednosti

  • 53
Novak Đoković Ljubomir Filipović Foto-montaža: Youtube/N1, Eurosport

Crnogorski političar i analitičar Ljubomir Filipović imao je sramotnu poruku na drušvenoj mreži X, gde je tražio doživotnu suspenziju za Novaka Đokovića, ali malo ljudi u Srbiji i zna za njegovo delovanje, kao i to da je već u nekoliko navrata već prozivao srpskog asa.

Veliko je pitanje kako tačno opisati njegovo bivstvovanje u političkim krugovima, jer je konstantno (možda slučajno) okrenuto protiv Srba i sve što može da podseća na srpsko. Svakako, pod velom građanskog aktivizma iskazuje veliku netrpeljivost i mržnju koja bi mogla da se svrsta među neke veoma opasne ideologije.

Konstantni negativni narativ prema Srbima iz Crne Gore, slikanja sa hrvatskim generalima iz Domovinskog rata, svesrdna podrška nezavisnosti tkzv. Kosova...

Pripadao je SDP-u, stranci koja je bila satelit vladajućem DPS-u dugi niz godina, a obavljao je i čelne funkcije u Opštini Budva.

Već duži period ne pripada nijednoj političkoj stranci, a svakako je blizak svakoj priči koja uključuje bilo kakvo eventualno blaćenje srpskog korpusa, države...

Pogrdno je pričao o litijama, Srpskoj pravoslavnoj crkvi, a država Srbija mu je redovno predstavljena u lošem svetlu.

Za vreme US Opena, premijer Crne Gore Dritan Abazović pokrenuo je misao da se Novak proglasi za počasnog građanina Crne Gore, dok je Filipovićevo mišljenje suprotno.

On smatra da to nije dobro za komšijsku državu, iako je Đoković bezmalo puta reklamirao sve crnogorske lepote od severa do primorja. Uvek sa dobrom namerom, pristup je bio jasan.

Đokovićevo poreklo vodi iz Crne Gore i nema sumnje da se tamo i oseća kao kod kuće.

Ipak, Filipoviću se ne sviđa delo najboljeg tenisera svih vremena, iako njegovo mišljenje ne bi trebalo da bude relevantno čak ni za politiku, a još manje za sport.

Već ranije je tražio Novakovu diskvalifikaciju zbog ličnog stava o vakcinama i zbog gostoprimstva Najdželu Faradžu, britanskom političaru.

Politička snaga ovog Budvanina se ogleda u podršci određenih zapadnih kompanija, ali nikako u narodu koji je njegovu bivšu stranku skoro pa izbacio skroz na margine tamošnje scene.

Trenutna se u javnosti najviše poznaje po poziciji analitičara u medijima koji dele slične anti-srpske vrednosti.

Osim ova dva momenta, Filipović je povezao Đokovića i sa navijačima u Australiji koji su nosili ruske zastave i skandirali Putinu.

Iako Novak te ljude ni ne poznaje (a, i ne može da bira ko sve navija za njega), već su samo fanovi kojima je kao jedinkama dozvoljena sloboda izjašnjavanja, ovaj analitičar sa jasnom namerom čini već duže vreme jedne te iste stvari.

Po sopstvenom priznanju, majka mu je Srpkinja, pa se zbog toga i postavlja pitanje čemu konstantna mržnja prema krvi koju i sam poseduje.

Dobra stvar je što se u Crnoj Gori prepoznaje Đokovićevo zalaganje i promocija, već je počasni građanin nekoliko tamošnjih gradova, a još bolja stvar je što se Filipović neće pitati povodom odluke da srpski as postane počasni građanin čitave države.

Pitaće se većinska i prijateljski nastrojena Crna Gora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA